Autobuzele turistice de la litoral n-au încă dotările pentru a-i ajuta pe turişti să înţeleagă ce au vizitat
Daca esti turist pe litoralul românesc ai nevoie de multă... inspiraţie. Pentru prima oară, autobuzele supraetajate circulă pe o rută cu o sută de obiective turistice. Dar pentru că nu au ghid şi nici hărţi, călătorii trebuie să ghicească unde sunt.
De Redactia Observator la 26.06.2018, 22:12Daca esti turist pe litoralul românesc ai nevoie de multă... inspiraţie. Pentru prima oară, autobuzele supraetajate circulă pe o rută cu o sută de obiective turistice. Dar pentru că nu au ghid şi nici hărţi, călătorii trebuie să ghicească unde sunt. De sus, oraşul Constanţa le-a plăcut vizitatorilor. Cu o singură excepţie. Nici până la finalul plimbării n-au aflat ce-au văzut pe drum.
O plimbare cu autobuzul supraetajat la mare este ca un joc printr-un labirint. Călătorii trebuie să ghicească la ce obiectiv turistic au ajuns. În lipsa hărţilor, şoferul devine ghid.
Traseul turistic al autobuzului supraetajat începe din gară. Vizitatorii trec prin Portul Constanţa unde pot vedea silozurile, ca mai apoi să admire edificiul roman, moscheea, dar şi Casinoul. În total, sunt 100 de obiective. Un bilet pentru o zi costă 5 lei. În marile oraşe europene precum Londra sau Barcelona, călătorii primesc hărţi, dar şi un ghid audio. E drept, biletul costă în jur de 30 de euro. La noi, turiştii trebuie să se descurce singuri.
"Este mai dificil să le explicăm dacă ajungem, de exemplu, în zona veche a oraşului să le spunem că ştiţi, pe strada respectivă veţi putea găsi... ni s-a părut mai simplu să fie pe hartă. Acolo va fi întreg traseul. Vor fi cu buline şi vor fi explicate şi în limba engleză şi în limba română", spune Nicoleta Negoi, de la Regia de Transport în Comun Constanţa.
Hărţile, dar şi aplicaţia pe mobil vor fi gata abia peste o săptămână.