Brânzăria, primul magazin deschis de reţeaua de stat în România
Brânză de calitate adusă direct de la producătorii locali cu atestat şi analize la zi. Este oferta primului magazin al Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea, compania de stat înfiinţată anul trecut de Ministerul Agriculturii.
De Redactia Observator la 07.10.2019, 21:09Brânză de calitate adusă direct de la producătorii locali cu atestat şi analize la zi. Este oferta primului magazin al Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea, compania de stat înfiinţată anul trecut de Ministerul Agriculturii. Producătorii care îşi livrează marfa aici spun că au parte de comisioane mai mici şi de o promovare mai bună ca în alte părţi. Inaugurarea s-a făcut în prezenţa ministrului Petre Daea, care a anunţat că, pe lângă Brânzărie, vor fi deschise în curând şi magazine cu legume sau peşte.
Peste 30 de sortimente de brânză făcută de şase producători din Mărginimea Sibiului pot fi găsite în primul magazin din lanţul Unirea. Compania creată de stat anul trecut are ca scop promovarea alimentelor sută la sută româneşti.
Petre Daea, ministrul Agriculturii: Vom face acest lucru în toată ţara
Ca să îşi vândă marfa în magazinul de stat, producătorii trebuie să respecte mai multe condiţii.
Adrian Izvoranu, directorul Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea: Acceptăm brânză doar de la producători cu atestat, care trebuie să aibă brânza, oile, vacile, caprele şi bivoliţele cu analize la zi. Mai mult decât atât, avem cel mai corect preţ de pe piaţă şi nu umblăm cu taxe suplimentare ca nenorociţii ăia de la privat
Oferta magazinului include şi telemeaua de Sibiu, care de luna viitoare va deveni produs de indicaţie geografică protejată. Producătorii spun că, faţă de pieţele clasice, magazinul de stat le oferă mai multe avantaje.
Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea a primit, anul acesta, un buget de aproape 20 de milioane de euro. Banii vor fi folosiţi pentru amenajarea de spaţii de stocare şi distribuire a produselor locale, în toată ţara. De asemenea, alte magazine, de data aceasta de peşte, legume sau specialităţi tradiţionale vor fi deschise în Tulcea, Slatina şi Bucureşti.
Petre Daea, ministrul Agriculturii: Vom face acest lucru în toată ţara. Acest exemplu de aici, că acum aţi denumit-o brânzărie, în altă parte cum doresc localnicii, pentru a fi cât mai aproape de specificul zonei şi să fim cât mai aproape de gustul oamenilor
Petre Daea, ministrul Agriculturii: Trebuie să facem această verigă extrem de importantă