Brunch în inima Transilvaniei, în Cisnădioara
De cum vine primăvara, turiştii merg la brunch! În inima Transilvaniei, masa este servită în livezi. Reporterii noştri au ajuns la poalele munţilor Cindrel, în Cisnădioara.
De Redactia Observator la 08.04.2019, 01:03De cum vine primăvara, turiştii merg la brunch! În inima Transilvaniei, masa este servită în livezi. Reporterii noştri au ajuns la poalele munţilor Cindrel, în Cisnădioara. Produsele tradiţionale ardeleneşti au fost pregătite în faţa oaspeţilor, care s-au bucurat de arome şi de natură.
Într-o livadă de meri abia înfloriţi, natura se îmbină perfect cu gustul tradiţional ardelenesc. La 12 de kilometri de Sibiu, în Cisnădioara, gazdele primitoare i-au aşteptat pe turişti cu mâncăruri după reţete vechi de un secol.
Totul a fost pregătit sub privirile oaspeţilor. Ca-ntr-o uriaşă bucătărie deschisă, la fel ca-n Japonia.
În peisaj mai lipseau doar cireşii înfloriţi, spun unii dintre turişti. Au mâncat pe săturate, ca-n Mărginime. Ciolan afumat cu varză călita, ciorbă ardelenească şi gulaş.
IONUȚ DAN, bucătar: Carnea trebuie să fie de foarte bună calitate, şi după care vasul în care gătim, avem un ceaun şi focul de lemn care dă un gust extraordinar.
Pentru brunch, s-a întors acasă şi această doamnă care locuieşte de 30 de ani în Germania. Recunoaşte că mâncarea tradiţională de la noi nu se compară cu nicio bucătărie din întreaga lume.
LIVIU DURDUN, organizator: Faptul că Sibiul este Capitală Gastronomică Europeană ne oferă şi nouă posibilitatea de a aduce în imagine şi în apropierea clienţilor gusturile produselor Transilvane tradiţionale.
Pentru o porţie de ciolan afumat cu varză turiştii au plătit 40 de lei. Iar pentru o ciorba ardelenească 15 lei. A fost prima ediţie din sezonul cald, iar astfel de brunch-uri tradiţionale se vor organiza la fiecare sfârşit de săptămână.