Papa Francisc a fost încântat de prăjitura cu mălai, în timpul vizitei din Transilvania (Video)
A mizat pe desertul tradiţional românesc şi l-a cucerit în timpul vizitei din Transilvania. Prăjitura cu mălai, un fel de alivancă reinterpretată, a fost preparatul care i-a încântat cel mai mult pe membrii suitei papale.
De Redactia Observator la 11.06.2019, 22:12A mizat pe desertul tradiţional românesc şi l-a cucerit în timpul vizitei din Transilvania. Prăjitura cu mălai, un fel de alivancă reinterpretată, a fost preparatul care i-a încântat cel mai mult pe membrii suitei papale.
Horia Şimon: O cană de mălai, una de făină albă, un pic de praf de copt. Exact cum făcea bunica. Fără gramaj, la cană.
A fost desertul care l-a cucerit pe Papa Francisc, în timpul vizitei de la Blaj. Întreaga masă de prânz a fost pregătită de chef Horia Şimon. El şi echipa lui au pus în farfurie ce au crezut de cuviinţă pentru suita papală de 50 de oameni. Meniul a fost aprobat de oficialii de la Vatican şi verificat amănunţit de SPP.
Horia Şimon: Păstrăv afumat cu salată de sfeclă şi brânză, apoi piept de pui cu piure de morcov şi ghimbir şi desertul acesta.
Desertul acesta, o prăjitură cu mălai tradiţională, a fost preferatul oaspeţilor.
Horia Şimon: Pentru că e simplu, e tradiţional, Papa e argentinian şi la ei totul trece prin mălai. probabil a simţit ceva similitudini.
Prepararea lui nu durează mai mult de 20 de minute. Ingredientele se leagă bine cu 3 ouă bătute, apoi se presară puţină coajă de lămâie, pentru aromă, după care ajunge, pentru câteva zeci de minute, la cuptor.
Separat, la foc mic, se fierbe o cremă din lapte, zahăr şi puţin mălai, ca o mămăligă foarte moale. Pentru decor şi prospeţime, se face şi un ulei infuzat cu mentă.
Horia Şimon: Crema, o bucăţică o punem în picioare una o lăsam culcată, extrem de puţin ulei de mentă.
Bucătarii şi ospătarii instruiţi special pentru a-i servi masa Papei, au fost coordonaţi de un specialist în servicii iar misiunea lui nu a fost deloc uşoară.
Septimiu Crişan - consultant HORECA: 40 de minute pentru servirea celor 3 feluri, debarasare, şi spumant după desert. Şi am promis că se va întâmpla în 35 de minute.
Horia Şimon: Clientul e client şi trebuie tratat egal. Că e Papa, sau oricine altcineva îţi intră în restaurant.
Papa Francisc este cunoscut pentru preferinţele lui culinare extrem de simple. Adoră orezul alb şi spanacul. În Vatican, are o grădină imensă, cu măslini şi multe legume.