Buchetul de 8 Martie cu care nu poţi da greş. Dezvăluirea florarilor despre preţul unui fir
Ziua pe care florarii o aşteaptă cu nerăbdare se apropie cu paşi repezi. De 8 Martie, cu toţii căutăm cel mai inspirat cadou sau buchetul de flori perfect pentru a ne arăta preţuirea faţă de cele mai importante femei din viaţa noastră. Fie ele mame, soţii, prietene sau fiice. Încă de azi, este zarvă mare în pieţele şi trotuarele sunt pline cu flori. Iată care sunt cele mai căutate flori.
De Iulia Pop la 07.03.2023, 17:42"Cele mai căutate flori sunt, şi în acest an, cele de primăvară: lalele - o multitudine de culori, frezii înmiresmate. Firul de lalea costă 5 lei, iar freziile sunt 7 lei bucata. Avem narcise, zambile, dar foarte căutate sunt şi buchetele care conţin trandafiri. Se vând cu 10 lei firul. În cea mai mare piaţă de flori din Timişoara sunt milioane de plante parfumate. Mâine, de 8 Martie, este punctul maxim, cel puţin din punctul de vedere al vânzărilor. Florarii spun că, în contextul atâtor scumpiri, nu au mai avut loc şi au preferat să menţină preţurile de acum doi ani. Industria florilor este extrem de profitabilă în România. Înseamnă aproape 1.000 de firme, cu o cifră de afaceri însumată de peste 100 de milioane de euro în fiecare an", spune Iulia Pop, reporter Observator.
Percheziţii la Piaţa de Flori, în Bucureşti
Între timp, la Bucureşti, în Piaţa de Flori din Sectorul 5, au avut loc percheziţii efectuate de poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, într-un dosar vizând comiterea infracţiunii de abuz în serviciu. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, dosarul penal vizează modul în care au fost atribuite spaţiile de comercializare de către Administraţia pieţelor.
De asemenea, reprezentanţii ENEL au găsit mai multe tarabe racordate la reţeaua de energie electrică. Sursa citată a precizat că, cel mai probabil, acest lucru a fost posibil tot prin intermediul Administraţiei pieţelor. "Poliţiştii, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Gărzii de Mediu, Direcţiei de Sănătate Publică şi reprezentanţi ai unei societăţi de furnizare a energiei electrice vor efectua verificări la un număr de aproximativ 35 de agenţi economici, privind modul de autorizare şi funcţionare, acţiunea având drept scop probarea întregii activităţi infracţionale", informează un comunicat al DGPMB.
Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu.