Cafeneaua pentru mame, un nou concept apărut în România
Să spunem că ieşim la o terasă, nu apucăm să bem două guri de cafea şi cel mic începe să plângă sau se agita, ca se plictiseste. În străinătate problema a fost rezovată demult. Aşa că era momentul să ajungă şi la noi conceptul de Cafenea pentru mame.
De Redactia Observator la 13.03.2019, 13:47Să spunem că ieşim la o terasă, nu apucăm să bem două guri de cafea şi cel mic începe să plângă sau se agita, ca se plictiseste. În străinătate problema a fost rezovată demult. Aşa că era momentul să ajungă şi la noi conceptul de Cafenea pentru mame.
Dacă se poate la ei, se poate şi la noi. La asta s-au gândit proprietarii atunci când au gândit localul special pentru mame. Pentru mamele care nu au cu cine să-şi lase copiii. Şi pe care copiii nu prea le lasă nici să respire.
"Vrei să îţi savurezi şi tu o mâncare, o ceva şi nu poţi pentru că tot timpul trebuie să pleci. De obicei, noi făceam cu rândul. Tata mânca primul. Mă duceam eu cu fetiţa pe afară, apoi ne întorceam şi tot aşa" a povestit o mămică.
Cât o sarcină. Atât a durat apariţia în piaţă a cafenelei pentru mămici, de la idee la lansare.
"Odată cu acest nou job de mamă am simţit cumva o lipsă în piaţă a unor locuri de acest gen unde să poţi să ieşi cu un copil de vârstă fragedă şi să ai la dispoziţie toată logistica necesară. În plus, mămicile care sunt în concediu de maternitate au nevoie de un loc în care să-şi petreacă timpul şi să mai rupă rutina asta de a sta mai mult pe acasă sau de a merge doar în parc" a spus Andra Sima Pencea, co-fondator.
Totul a fost gândit cu grijă. De la jucăriile pentru cei mici, la mobilă şi spaţiile speciale şi. indispensabile unor tinere mame.
"Avem camera de înfăşat copilul, unde mămicile pot să schimbe bebeluşul. Avem camera de linişte sau de alăptare pentru mămicile care nu se simt neapărat confortabil să alăpteze în public. Camera de joacă pentru copii unde într-adevăr avem o colegă care are grijă de copii. Există locuri de joacă în cafenea integrate peste tot" a mai spus Andra Sima Pencea, co-fondator.
"Ne dorim să găzduim şi cursuri, activităţi pentru părinţi. Începând de la obişnuitele cursuri de informare, de puericultură, cele care te pregătesc pentru rolul de părinte. Dar mai ales şi cele pentru părinţii care vor să se dezvolte personal în continuare. Poate subiecte legate de inteligenţa emoţională, atât pentru tine ca adult, să poţi să te dezvolţi. dar care te pot ajuta şi în relaţia cu copilul" a declarat Oana Boia, co-fondator.
Investiţia în business s-a ridicat la 80.000 de euro. Tinerele antreprenoare mizează pe faptul că şi-o vor recupera în aproximativ doi ani.