Călătoria cu copiii nu trebuie să fie un chin. Sfaturi de la părinții călători
Vacanţele sunt de obicei un prilej bun de relaxare şi de evadare. De griji, de stres, de la munca, de la casa plină de jucării. Călătoria cu cei mici nu e neapărat obositoare a spus Ciprian Enea, primul consultant în turism din România şi tatăl a trei copii plini de energie.
De Redactia Observator la 14.03.2019, 14:01Vacanţele sunt de obicei un prilej bun de relaxare şi de evadare. De griji, de stres, de la munca, de la casa plină de jucării. Călătoria cu cei mici nu e neapărat obositoare a spus Ciprian Enea, primul consultant în turism din România şi tatăl a trei copii plini de energie, în materialul prezentat la Observatorul orei 12-14.
Sabin, Matilda si Rares au învăţat să călătorească Înainte să înveţe să meargă. Şi de atunci, tot asta fac. Şi nu vă imaginaţi că se mulţumesc cu Europa. Au ajuns departe, chiar şi în Zimbabwe sau Caraibe.
"Ideal e sa pleci inca de cand copiii au cateva luni si inveti sa calatoresti cu ei din mers. Daca respecti o serie de reguli, incepand cu ce pui in bagaj, cum sa faci bagajul, cum sa te comporti la fata locului, ce fel de asigurare medicala sa iti faci, cum sa comunici cu medicul din tara daca ai o urgenta, felul in care te documentezi despre locatia respectiva in cazul in care ai o problema cu cel mic, sau cei mici, in special o problema de sanatate, toate aceste lucruri te ajuta sa te duci in vacanta cu familia ca si cand ai avea in jurul tau doar oameni mari. E foarte important sa iti inveti copiii sa nu se planga, sa aiba rezistenta la transport, la traseurile cu autocarul, la mers cu avionul, cum sa manance, cum sa se protejeze pentru ca sunt zone de risc unde te poti confrunta cu tot felul de boli" a declarat Cirprian Enea.
În fiecare călătorie, copiii au avut şi câte ceva de învăţat. Au avut grijă părinţii de asta. Dar a fost un învăţat plăcut. Fără cărţi. Cel mult, câte ceva din ghidurile turistice. Animalele preferate nu le-au văzut la zoo ci în habitatul lor.