Când religia sprijină știința: preoții predică pro-vaccinare
Rânduiala de la ţară ţine cont, de cele mai multe ori, de sfatul oamenilor importanţi în sat. Aşa că sfaturile venite de la preot cântăresc mai mult decât tratatele ştiinţifice. Vaccinul anti-Covid nu e o excepţie. Sătenii îl privesc cu încredere mai mare când chiar duhovnicul le spune că e bun.
De Cristina Oprea la 23.12.2020, 00:01- Campania de vaccinare în România ar urma să înceapă între Crăciun şi Anul Nou
Pe uliţele din satele noastre, preoţii au pornit deja cu vestea bună a naşterii Mântuitorului. Pe lângă cuvântul Domnului, unii aşteaptă de la părinte sfaturi despre orice. Chiar şi vaccinul anti-COVID trebuie să primească dezlegare divină. Iar cei reticenţi la vaccinare şi-ar putea schimba părerea tocmai la îndemnul duhovnicului.
Iar preoţii sunt gata să îi sfătuiască pe oameni. De altfel, Mitropolia Olteniei vede cu ochi buni descoperirea vaccinului anti Covid.
Preot: Vom vedea ce înţelepciune ne va da Dumnezeu să îi sfătuim. Eu zic că e bun, alţii zic că nu e bun. Fiecare cu hotărârile pe care le ia. Trebuie să ne respectăm unii pe alţii.
Cristina Oprea - reporter Observator: Preoții s-au rugat ca oamenii de știință sa fie luminați și sa găsească leacul împotriva acestui virus. Sunt cuvintele mitropolitului Olteniei care speră ca, odată cu descoperirea vaccinului, pandemia să ajungă la final.
Un lucru e cert. Deşi vaccinarea a fost intens dezbătută pe uliţe, sunt unii pe care nici ştiinţa şi nici religia nu îi va convinge să se imunizeze. La polul opus, cei care caută scăparea din pandemie, abia aşteaptă doza de vaccin.
Campania de vaccinare în România ar urma să înceapă între Crăciun şi Anul Nou. Pentru populaţia care nu e în categoriile de risc, vaccinul va fi distribuit în primăvara anului viitor.