Candidații la Academia de Poliție fac meditație înaintea examenului de admitere
În vacanţa mare, sunt sute de liceeni care nu au renunţat la. meditaţii. Fac pregătire chiar şi la educaţie fizică. Pentru că au un examen dificil. Cum ar fi admiterea la Academia de Poliţie, unde testele fizice, medicale şi psihologice sunt eliminatorii.
De Redactia Observator la 30.07.2018, 00:18În vacanţa mare, sunt sute de liceeni care nu au renunţat la. meditaţii. Fac pregătire chiar şi la educaţie fizică. Pentru că au un examen dificil. Cum ar fi admiterea la Academia de Poliţie, unde testele fizice, medicale şi psihologice sunt eliminatorii. De cele mai multe ori, profesorii sunt foşti sau actuali angajaţi ai Ministerului de Interne. Viitori poliţişti, jandarmi sau pompieri fac medidaţii chiar şi cu doi ani înainte de examen. Iată cum arată pregătirea pentru una dintre cele mai vânate şcoli din România.
"Scapă infractorul" este alerta dată printre zeci de tineri care se visează ofiţeri de carieră. Admiterea la Academie e săptămâna viitoare. Fetele se pregătesc mai mult decât băieţii. Iar asta se vede şi în sala de sport. Sunt mai numeroase.
Profesoara de sport este o fostă poliţistă. De altfel, printre cei care lucrează cu viitorii studenţi de la Academia de Poliţie au purtat sau încă poartă uniformă. Iar tinerii îi caută, pentru că sunt cei care cunosc cel mai bine sistemul.
Proba fizică este eliminatorie. Cum în şcoli orele sunt puţine, mulţi adolescenţi au nevoie de pregătire suplimentară.
Pregătirea pentru admiterea la Academia de Poliţie chiar a devenit o afacere profitabilă. Există un portal unde profesori, foşti poliţişti şi actuali angajaţi ai Ministerului de Interne îşi oferă serviciile, iar ora de meditaţie
Aproape 1.000 de locuri sunt scoase la concurs în acest an la Academia de Poliţie, iar concurenţa an de an e de 10 candidaţi pe un loc.
Se bat pentru un viitor sigur. După absolvire, nu au grija unui loc de muncă. Salariul de subofiţer porneşte de la 2500 de lei, iar al unui ofiţer de la 3200 de lei.