Canicula îi înspiră pe barmani. Cocktailurile sunt la mare căutare, iar combinaţiile nebănuite de băuturi sunt la mare căutare!
Canicula îi scoate pe tot mai mulţi români la terase, acolo unde cocktailul cu multă gheaţă este vedetă. Prepararea unei băuturi delicioase din fructe şi câţiva stropi de alcool reprezinta reţeta perfectă pentru a face faţă unei zile incendiare de vară. Iar barmanii vin cu variante personalizate, gata să fie savurate.
De Redactia Observator la 26.06.2017, 20:52Canicula îi scoate pe tot mai mulţi români la terase, acolo unde cocktailul cu multă gheaţă este vedetă. Prepararea unei băuturi delicioase din fructe şi câţiva stropi de alcool reprezinta reţeta perfectă pentru a face faţă unei zile incendiare de vară. Iar barmanii vin cu variante personalizate, gata să fie savurate.
Astăzi, în Bucureşti, termometrele au arătat aproape 35 de grade. Ca să se răcorească, două tinere au ales să stea la o terasă, unde şi-au comandat băuturile preferate.
O combinaţie între suc de ananas, puţin rom şi multă gheaţă. Mai Tai şi Mojito sunt două cocktailuri clasice şi se numără printre cele mai consumate licori ale verii. Însă, foarte cerute sunt şi reţetele de băuturi personalizate.
Limonada cu sirop de castravete este şi ea una dintre preferatele sezonului estival.
Cine nu se limitează la cocktailurile din fructe, trebuie să aleagă însă cu grijă. Medicii avertizează că băuturile alcoolice şi căldura nu merg prea bine împreună.
Cu toate acestea, statisticile arată că românii nu prea ţin cont de sfaturi. Consumul băuturilor alcoolice crește în sezonul cald cu peste 20 la sută.