Canicula o resimt cel mai puternic cei care lucrează lângă foc
S-a dus codul roşu, dar România a fiert şi azi. La aproape 40 de grade Celsius. Echipa Observator a făcut un experiment. A căutat să vadă care sunt cele mai fierbinţi locuri din Capitală. Şi a găsit şi răspunsul. Încăperile în care se vând produse fast food, ori mici.
De Redactia Observator la 09.07.2015, 19:39S-a dus codul roşu, dar România a fiert şi azi. La aproape 40 de grade Celsius. Echipa Observator a făcut un experiment. A căutat să vadă care sunt cele mai fierbinţi locuri din Capitală. Şi a găsit şi răspunsul. Încăperile în care se vând produse fast food, ori mici.
Un gratar aprins produce până la 900 de grade, iar temperatura resimţită de un om care stă la un metru de el, cu "ajutorul" caniculei de afară, poate atinge şi 65 de grade.
În preajma cuptorului, acolo unde Dan taie carnea, sunt chiar şi 850-900 de grade, date pe care le vede şi le colorează puternic în roşu camera de termoviziune. Iar temperatura resimţită de el ajunge şi la 60-65 de grade Celsius.
Acelaşi lucru i se întâmplă şi lui Duran. Este proprietar de restaurant fast food de peste 15 ani. El găteşte, el serveşte.
Nici pe stradă nu e mult mai bine. La nivelul solului sunt aproape 90 de grade, iar în maşinile parcate temperatura depăşeşte 60 de grade celsius.
Numai în Capitală, în ultimele două zile, peste 200 de oameni au ajuns la spitale din cauza lipotimiilor. Vestea bună este că de mâine se răcoreşte. Iar sâmbătă, în toată ţara, maximele, pe timpul zilei, vor fi între 22 şi 32 de grade.