Casa mobilă, un concept care ia amploare din ce în ce mai mult în România
Casa de vacanţă este mai accesibilă ca oricând! Şi mai mult decât atât, o putem lua cu noi fie că mergem la mare, fie că mergem la munte.
De Redactia Observator la 24.04.2018, 21:35Casa de vacanţă este mai accesibilă ca oricând! Şi mai mult decât atât, o putem lua cu noi fie că mergem la mare, fie că mergem la munte. Românii au început să vadă avantajele caselor mobile.
Putem lua o astfel de casă în orice concediu, atât timp cât avem posibilitatea de a ne racorda la utilităţile de bază.
Ionel Grătianu, manager fabrică de case mobile: "Se creează campinguri sau unităţi de cazare în locurile unde ori nu ai voie să construieşti, ori nu merită şi atunci poţi să vii cu aceste case, să faci un cartier întreg de relaxare."
O astfel de garsonieră mobilă poate adăposti până la şase oameni, într-o scurtă vacanţă. Amenajarea interiorului se face după specificaţiile clientului, iar la cheie, preţul final este de 15 mii de euro. Cine se descurcă doar cu câteva saltele întinse pe jos o poate cumpăra, însă, cu doar 10 mii de euro. De aproape patru ori mai ieftin decât o garsonieră din Capitală.
Construcţia unei astfel de case durează, în medie, o lună. Iar la cererea clientului, pot fi folosite şi pe timp de iarnă.
Şi mai multă mobilitate oferă autorulotele. Dar la un preţ mai mare. De până la 50 de mii de euro.
Ionel Grătianu, manager fabrică de case mobile:"Are o suprafaţă de 14 mp, cu tot cu cabina şoferului. În ea pot dormi şase persoane maxim. În acelaşi timp, ai taxe de înscriere în circulaţie, de drum şi aşa mai departe."
Şi în acest caz, dotările se fac după preferinţele clientului. Investiţia merită, însă, doar dacă plănuiţi vacanţe în Italia, Franţa, Austria sau Olanda. În România sunt amenajate doar 70 de campinguri care oferă toate facilităţile necesare unui concediu fără bătăi de cap.