Cativa elevi din Galati au construit mai multi roboti cu care vor participa la concursul international "Stelele Stiintei"
Inca n-au iesit de pe bancile scolii, dar au construit roboti cum doar in filme mai vezi. Masinarii care intr-o zi ne pot face viata mai usoara.
De Redactia Observator la 19.03.2013, 15:53- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Robotul poate gasi metale oriunde. Iar dimensiunile reduse ii permit sa se strecoare in locuri in care unui om i-ar fi imposibil sa ajunga. Doi liceeni de 17 ani l-au proiectat si construit. “L-am inceput aproximativ acum un an, dar l-am construit aseara”, a spus concurentul Ionut Florea.
“Nu putem spune ca trebuie sa fii tocilar ca sa poti construi astfel de roboti. Trebuie sa fii pasionat de acest lucru, sa-ti placa si un pic stiinta, fizica, informatica”, sustine Florin Stanciu, concurent si el.
Alti doi elevi pasionati de stiinta, cu doi ani mai tineri, si-au imaginat un robot care sa se poata deplasa singur. Si de la vis la realitate n-a fost decat un pas. “Acest robot i are un senzor de culoare si urmareste drumul si poate si rezolve chiar si labirinturi”, a explicat participantul la concurs, Bogdan Cazacu.
Astfel, masinaria ar putea deveni o unealta indispensabila pentru oamenii cu probleme de vedere. “Fiind un prototip, dorim sa-l realizam pe culori, sa rezolve mai multe labirinturi in functie de culori si chiar si dupa lumina”, a mai explicat Bogdan Cazacu.
Un alt elev a realizat un robot pe care il ghideaza cu ajutorul telefonului mobil. “Acest robotel este controlat prin intermediul bluetooth de acest telefon. Cum tin eu telefonul, cum il inclin, asa se misca si robotelul. Daca il inclin in fata, robotelul se duce in fata, daca il inclin in spate, se duce in spate”, a afirmat concurentul Stefan Ilie.
Toti acesti roboti vor participa luna viitoare la Concursul International "Stelele Stiintei". La aceasta competitive, vor avea de infruntat roboti construiti de elevi din peste zece tari europene.