Ce rochii de mireasă se poartă în anul 2020. Sfaturi şi tendinţe
2020 se anunţă un an al contrastelor, atunci când vine vorba de nunta în tendinţe. Se poartă extravaganţa- o rochie plină de cristale Swarovschi dar se poartă în egală măsură şi simplitatea - o rochie albă, furou, totalmente sexi.
De Redactia Observator la 03.02.2020, 13:452020 se anunţă un an al contrastelor, atunci când vine vorba de nunta în tendinţe. Se poartă extravaganţa- o rochie plină de cristale Swarovschi dar se poartă în egală măsură şi simplitatea - o rochie albă, furou, totalmente sexi.
La fel şi când vine vorba despre locaţii. Sunt in trend nuntile la palat, dar si cele din pădure. In plus, Mireasa poate avea 3 lalele albe în buchet sau unul uriaş. Buchetul asimetric este foarte cautat de viitoarele mirese, cel cu floril curgătoare.
Prima si cea mai importanta regulă este. să prioritizăm paşii care urmează.
Ivona Nenu, organizator nunţi: Începem cu lista de invitaţi, să ştim câţi prieteni sau rude aşteptăm. În funcţie de numărul de invitaţi, putem să stabilim care este bugetul nostru şi ulterior, să ne alegem locaţia. Stabilim data, locaţia, biserica, orele aferente pentru cele două momente importante din zi şi apoi o să ne gândim cine o să ne cânte şi încânte la nuntă.
Şi echipa care va asigura materialul foto video este foarte importantă. Fotografiile şi videoclipurile în care vor fi surprinse emoţiile, gesturile, reacţiile şi întâmplările neaşteptate devin nepreţuite peste ani.
Fireşte că unul dintre cele mai tensionate momente din viaţa viitoarei mirese este alegerea rochiei ideale. Cu sau fără trenă, simplă sau cu aplicaţii strălucitoare, cu perle, paiete sau strasuri, cu mâneci din dantelă sau transparente.
În faţa sutelor de modele pe care le găsesc în magazine şi show-room uri, decizia pare imposibil de luat. Dar consilierii le recomandă viitoarelor mirese să aleagă cea mai simplă variantă- cea a unei rochii care să le reprezinte şi care să se potrivească stilului lor vestimentar.
Adina Basalic, manager reprezentanţă rochii de mireasă: Creaţiile sunt de inspiraţie suprarealistă, vorbim de fantezie, vis, strălucire, magie. Elemente florale 3D, care aduc un aer romantic, boem. Designerii lucrează foarte mult anul acesta cu suprapunerile, se joacă cu volumele, cu transparenţele, decoleele adânci în formă de V sunt un element important în creaţiile lor, mânecile au fost reinventate şi aduse în contemporan.
Reinventate şi aduse în contemporan vor fi şi coafurile. Voalul clasic, din dantelă, poate fi înlocuit cu accesorii de păr strălucitoare, care să pună coafura în evidenţă.
Adrian Perjovschi, hairstylist: Se renunţă la acele coafuri tapate, prea coafate, înţepenite, cu fixativ, pentru păr scurt avem texturizare cu pomadă cu aspect mat sau lucios, sau acel wet look care nu se demodează niciodată. Dacă îl avem mediu sau lung, putem opta pentru el îndreptat sau ondulat, dacă alegem varianta de bucle, trebuie să avem grijă să nu fie prea buclate
Reporter: Şi dacă vrem bucle, cum facem să reziste toată noaptea, dacă sunt deja lejere?
Adrian Perjovschi, hairstylist: Dacă ai părul foarte fin, care se lasă repede, poţi apela la meşe ajutătoare care nu fac altceva decât să suţină coafura, părul prins finisat, fie în acel nod de balerină, adaptat zilelor noastre, bineînţeles că poate fi şi accesorizat cu bijuterii de păr sau împletitură, poate fi fundă, nod sau la baza gâtului.
În machiajul ochilor se vor regăsi nuanţe de albastru regal, bleu deschis şi turcoaz, dar şi cărămiziu, auriu şi gri. Iar tenul trebuie să arate natural, uniformizat cu ajutorul unor produse cu textură lejeră.
Dana Petrina, make-up artist: Uşor accent pe pomeţi, pe buze, sprâncene frumos conturate, gene lungi. Indiferent ce nuanţă de ruj alegem, trebuie să fie străluitoare, să fie lucioasă, indiferent că e vorba de roşu sau nude. Acum se pune accentul mai mult pe luminozitate şi nu pe conturare, preferăm să punem luminozitate pe volumul feţei şi nu să conturăm acolo unde avem nevoie de adâncime.
Şi buchetul de mireasă rotund poate fi înlocuit cu succes de cel asimetric sau cu plante curgătoare.
Daniel Nora, florist: Cu siguranţă vom găsi bujori, lalele, vom regăsi şi pampas, un element vegetativ care a apărut anul trecut dar e ceva nou. Există şi buchete care costă 300,400 de lei, există buchete care costă şi 800, 1000 de lei sau chiar mai mult, depinde de mărime, de numărul de flori. Unul dintre cele mai scumpe buchete pe care le am făcut a fost de lăcrămioare- exceptând luna mai, când se găseşte producţie locală, un buchet mic costă cam 5000 de lei.
De la nunta în tendinţe nu vor lipsi momentele surpriză de dans sau magie, cabinele foto si barurile cu dulciuri, fructe sau brânzeturi.