Botoşani are acum cea mai lungă zonă pietonală din România. Oraşul poate fi străbătut de la est la vest, pe jos, în aproape două ore
Botoşaniul are motive de mândrie, iar turiştii care ajung acolo de încântare. Oraşul este singura localitate din România care are un şir de străzi pietonale lung de peste doi kilometri.
De Redactia Observator la 07.10.2018, 12:41- Ce vor românii de la România? Fii parte a campaniei Observator. Spune-ne ce vrei TU de la România printr-un video de 30 de secunde
- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Vremea 18 noiembrie - 16 decembrie 2024. Mai cald la început de săptămână, apoi răcire. Ninsori și viscol la munte
Botoşaniul are motive de mândrie, iar turiştii care ajung acolo de încântare. Oraşul este singura localitate din România care are un şir de străzi pietonale lung de peste doi kilometri. Cu alte cuvinte, poate fi străbătut de la est la vest, pe jos, în aproape două ore. Amenajarea zonei de promenadă a costat 7 milioane de euro şi a durat 16 ani.
Florin Egner, fost primar al oraşului Botoşani: E un privilegiu sa poti străbate, în cateva ore, trecând prin toata istoria.
Drumul începe din Parcul Mihai Eminescu, o grădină publică, cu fântâni şi foişoare, cu o vechime de aproape 200 de ani şi se termină în piaţa centrală din oraş. Şirul de pietonale despărţite de două zebre poate fi străbătut în două ore. Pe drum, pot fi admirate clădiri, monumente arhitecturale.
Pimăria, sediul fostei Prefecturi, acum sediul Muzeului de Istorie, Teatrul Mihai Eminescu, o construcţie veche de un secol sau casa bunicului marelui istoric Nicolae Iorga.
Zona de promenadă este o încântare şi pentru turiştii care ajung fără maşină în Botoşani şi care vor să viziteze oraşul. Pentru locuitori e o zonă de relaxare, departe de zgomotul bulevardelor.
Amenajarea zonei a fost făcută cu bani din bugetul local şi din fonduri europene şi a inclus şi reabilitarea cătorva clădiri istorice.