Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ghidul evenimentelor culturale în săptămâna 27 octombrie - 3 noiembrie

Urmează o săptămână plină de fantezie, mister, legende, muzică bună și arome de toamnă. Sunt ultimele zile de octombrie, iar asta înseamnă că ne pregătim pentru una dintre cele mai controversate sărbători. Fie că ne place sau nu, Halloweenul a acaparat întreaga lume cu obiceiurile sale americane, dar ce ar fi să ne uităm la tradițiile străvechi românești? Asta ne propune Art Safari: o expoziție dedicată vampirilor și vârcolacilor din folclorul autohton. Începând cu 31 octombrie, până pe 17 noiembrie, faceți cunoștință cu personajele și creaturile înfricoșătoare născocite de români.

de Ana Maria Gheorghe

la 26.10.2024 , 16:26

De la o asemenea sărbătoare nu putea lipsi tocmai cel mai cunoscut vampir al lumii. Începe și Dracula Film Festival, în Brașov, un eveniment dedicat iubitorilor de filme horror, SF, supranaturale sau thriller. Actori și producători din toată lumea sunt pregătiți să vă dea fiori timp de câteva zile. Invitat special al festivalului este chiar stră-strănepotul scriitorului care l-a creat pe Dracula, faimosul Bram Stoker. 

Nu toate bestiile sunt înfricoșătoare. Sunteți invitați zilele acestea și în universul magic din Frumoasa și Bestia. Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București se transformă din nou în Grădina Luminilor. După ce anul trecut am descoperit-o aici pe Alice în țara minunilor, anul acesta îi vedem pe Belle și pe prințul ei fermecat. O expoziție uimitoare, în care tehnologia și basmul se întâlnesc. Zeci de atracții, instalații artistice, copaci luminați și spectacole multimedia vă așteaptă încă din seara aceasta. Tot aici va fi amenajat cel mai lung tunel luminat din Europa, cu 320 de mii de leduri întinse pe 220 de metri.

Pentru iubitorii de muzică, toamna aduce concerte extraordinare. 20 de violoncele vor răsuna diseară, pe scena Ateneului Român. Renumitul ansamblu Violoncellissimo va interpreta de la partituri clasice, la piese semnate de Queen sau melodii faimoase din coloana sonoră Game of Thrones. Dacă nu ați prins locuri la concertul din București, să știți că turneul continuă pe 1 noiembrie la Botoșani și pe 3 noiembrie în Iași.

Vezi și

Tot în seara aceasta, Palatul Bragadiru din Capitală devine scena unui spectacol în care nu există granițe între public și artiști. Double Fiesta aduce în fața spectatorilor 16 performeri, o coregrafie complexă și 59 de minute de emoție.

Iar pentru un weekend distractiv alături de copii, mergeți pe Insula Lacul Morii din București, unde are loc cel mai mare festival de Halloween din țară. West Side Hallo Fest include concerte rock, parade de costume, concursuri și un décor format din 45 de tone de dovleci, gata să fie sculptați. A spus cineva dovleci? A început și Marea Dovleceală de pe Kiseleff, un eveniment plin de arome de toamnă: plăcinte, scorțișoară, poale-n brâu, must dulce și multe alte surprize.

Ana Maria Gheorghe Like

Norocoasă, energică, muncitoare, empatică, neobosită. Cam așa pot să mă decriu în câteva cuvinte. Iubesc oamenii. Și ei mă iubesc pe mine! Simt asta la fiecare reportaj, la fiecare interviu, la fiecare întâlnire cu telespectatorii.

Întrebarea zilei
Mergeţi să votaţi la alegerile parlamentare?
Observator » Ştiri sociale » Ghidul evenimentelor culturale în săptămâna 27 octombrie - 3 noiembrie