Cea mai mare campanie de REÎMPĂDURIRE din ţară, pe Muntele Godeanu
Pădurea de pe Muntele Godeanu, considerat „muntele sfânt al dacilor", a fost nimicită în 2012 de un incendiu. A durat o lună doar stingerea prăpădului, care a mistuit versanţi întregi de pe muntele din apropierea Sarmizegetusei Regia. De trei ani, silvicultorii se zbat să planteze puieţi de molid pe coastele abrupte.
De Redactia Observator la 05.04.2017, 14:45Pădurea de pe Muntele Godeanu, considerat „muntele sfânt al dacilor", a fost nimicită în 2012 de un incendiu. A durat o lună doar stingerea prăpădului, care a mistuit versanţi întregi de pe muntele din apropierea Sarmizegetusei Regia. De trei ani, silvicultorii se zbat să planteze puieţi de molid pe coastele abrupte.
Înarmaţi cu sape, dar şi găleţi pline de puieţi, zeci de pădurari, silvicultori şi voluntari s-au mobilizat pentru reîmpădurirea muntelui Godeanu. Şi nu de ieri-de azi, ci de trei ani oamenii muncesc la umplerea golurilor de pe versanţi.
Un efort uriaş pentru localnici şi vizitatori, care pot ajunge în zonă doar cu maşini de teren. Autoturisme 4x4 străbat zeci de kilometri până în zona nimicită, în 2012, de un incendiu violent.
O suprafaţă imensă pe care voluntarii - de la cei mai tineri până la cei mai în vârstă - încearcă să o acopere cu molid. Într-o singură zi au fost plantate aproape două mii de puieţi.
Pe o creastă, cot la cot cu cei tineri, a fost ieri şi Nea Gheorghe, unul dintre cei mai bătrâni silvicultori. Nici acum, la 75 de ani, nu a putut sta deoparte. Mai ales că incendiul din 2012 i-a distrus ce avea mai drag, şi anume pădurea.
Campania de reîmpădurire a Muntelui Godeanu va continua până când versanţii vor fi complet acoperiţi cu puieţi.