Coșul de gunoi al Europei? Mâncarea ajunsă în țările estice e una de foarte proastă calitate. Ce spun autoritățile
Bunătăţi ca acestea, găsim însă numai la ţară. În rest, la capitolul mâncare, suntem coşul de gunoi al Europei. Noi şi vecinii noştri. O declaraţie a ministrului ceh al agricultură a pornit un scandal care i-a alertat pe toţi oficialii statelor din sud-estul continetului.
De Redactia Observator la 25.02.2017, 20:02Bunătăţi ca acestea, găsim însă numai la ţară. În rest, la capitolul mâncare, suntem coşul de gunoi al Europei. Noi şi vecinii noştri. O declaraţie a ministrului ceh al agricultură a pornit un scandal care i-a alertat pe toţi oficialii statelor din sud-estul continetului.
Cehia, Slovacia şi intra harta Ungaria acuză direct companiile internaţionale că în estul Europei ajunge mâncare mai proastă decât în vest.
Cu singuranţă, atunci când aţi călătorit în străinătate, v-aţi făcut cumpărăturile şi din magazine din afară.
Când aţi gustat sau testat produsele v-aţi dat seama că nu sunt la fel ca acasă. Acum autorităţile vor să verifice dacă este o problemă de gust sau de calitate între produsele comercializate în ţările din vest şi cele de la noi.
În clipa în care vede afară că un produs costă 10 euro şi în România costă 5 euro. e clar că produsul de 5 euro este mai slab calitativ, iar asta înseamnă altă reţetă, cu alte ingrediente.
E mai bună la gust şi la preţ în Germania.
În România, ministrul Agriculturii, Petre Daea a anunţat că urmează să fie înfiinţată o comisie împreună cu specialişti de la ANPC şi ANSVSA.
În plin scandal european, autorităţile de la noi nu ştiu încă de unde să înceapă verificările.
Înainte de teste, reprezentanţii patronatelor spun că de la Bruxelles ar trebui schimbată legislaţia, pentru ca ţările membre să controleze mai multe produse.
Anul trecut, fostul ministru tehnocral al Agriculturii a declarat că România este o piaţă de mâna a zecea în care ajunge peşte cu viermi, iar salamul este spălat cu oţet şi repus în vânzare.
În scandalul alimentelor de mâna a doua, deja oficialii din mai multe ţări au anunţat că verifică produse din toată gama sectorului alimentar, într-un studiu comparativ al compoziţiei şi al gustului şi se gândesc să schimbe legislaţia.
Petre Daea a răspuns astfel unei întrebări referitoare la existenţa în România a dublului standard de calitate practicat de firmele din Vestul Europei, aşa cum au reclamat Ungaria, Cehia şi Slovacia.