Cum arată ceasul personalizat primit în dar de Papa Francisc (Video)

De Redactia Observator.
Publicat: 31.05.2019, 20:27.
Actualizat: 31.05.2019, 20:30.

Un designer de ceasuri, absolvent de teologie, a pregătit un dar special pentru Papa Francisc! A creat un ceas personalizat, inspirat de Sfântul Francisc de Assisi, dar cu elemente reprezentative pentru Suveranul Pontif: fărâme de piatră argentiniană, rocă vulcanică din Italia şi pământ românesc.

Un designer de ceasuri, absolvent de teologie, a pregătit un dar special pentru Papa Francisc! A creat un ceas personalizat, inspirat de Sfântul Francisc de Assisi, dar cu elemente reprezentative pentru Suveranul Pontif: fărâme de piatră argentiniană, rocă vulcanică din Italia şi pământ românesc. Ceasul a fost comandat de Guvernul României şi i-a fost dăruit Sfântului Părinte, astăzi, de premierul Viorica Dăncilă.

Designerul spune că "mi-ar plăcea ca Papa să fie mirat, bucuros şi chiar să pună ceasul la mână. Nu cred că are corespondent, este vârf de lance pe un palier. Este o încărcătură emoţională foarte puternică. Încercam să îmi scot uneori din cap că acest ceas va ajunge la Papa pentru că mă temeam să nu greşesc".

Ceas personalizat, oferit în dar Papei Francisc

Într-un mic atelier din Pucioasa, un tânăr designer de ceasuri a pus pe hârtie cea mai însemnată piesă din colecţia lui, un ceas pentru Papa Francisc. O reprezentare extrem de tehnică şi precisă a unuia dintre cei aleşi să reprezinte Divinitatea.

Augustin Matei, designer de ceasuri: Am avut bucuria să vizitez Catedrala unde este înmormântat Sfântul Francisc şi încărcătura emoţională pe care am simţit-o acolo m-a făcut să cred că e cea mai potrivită reprezentare. Reprezentarea pe care am ales-o este un moment în care Sf. Francisc vorbeşte cu animalele. Spune că a îmblânzit un lup în Gubbio. Am şi fost acolo

Inspirat dintr-un tablou de Giotto, creatorul ceasului a adăugat elemente specifice lui Jorge Mario Bergolio, cel care a ales numele Sfântului Francisc, dar şi elemente care să-i amintească de vizita istorică în ţara noastră. Apoi, cu multă migală, le-a aşezat pe toate într-un cadran.

Ceasul cuprinde o piatră importantă din Argentina, rodocozit, de acolo este Papa, apoi o fărâmă de rocă din Etna şi pământ românesc din Pucioasa. Are un mecanism elveţian automatic, carcasa este din oţel şi geam safir şi are o curea simplă din piele şi viţel care să amintească de veşmântul purtat de călugării franciscani.

Ceasul personalizat a fost croit special pe gustul Papei Francisc

Ceasul va fi un cadou din partea Guvernului pentru Papa Francisc. Suveranul Pontif nu caută luxul, aşa că suvenirul a fost croit exact pe gustul lui, simplu şi cu semnificaţie.

Augustin Matei, designer de ceasuri: Poartă un ceas foarte simplu, foarte ieftin, care nu face decât să arate ora exactă. este un om modest şi nu cred că ar fi purtat un ceas care să arate altceva. Pe lângă unitatea de care avem nevoie, aş vrea să ne dea mai mult curaj, mai multă încredere în ce înseamnă Dumnezeu

Papa Francisc a primit, în ultimii ani, cadouri extrem de preţioase. Dar aproape de fiecare dată a ales să le scoată la licitaţie, iar banii obţinuţi au fost redirecţionaţi către sărmani. Augustin Matei speră însă ca Papa să păstreze darul lui ca o amintire.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și
Extern
Foto
Papa Francisc i-a întâmpinat pe credincioşi de la fereastra spitalului, în prima apariţie după operaţie
recomandari pe a1.ro
Simona Bălăceanu "își îmbrățișează feminitatea" pe nisipul fierbinte. Concurenta de la Burlacul face spectacol pe plajă
Extern
Analizele Papei Francisc după operaţia la colon sunt satisfăcătoare. Suveranul Pontif va conduce rugăciunea ''Îngerul Domnului'' de la fereastra spitalului
ULTIMELE ȘTIRI
0:02 Video Observator de bine, 30 iulie 2021. Halep revine pe terenul de tenis; Mădălina Ghenea, alături de Al Pacino 23:25 „Au crezut că sunt moartă”. Văduva președintelui haitian face dezvăluiri sfâșietoare despre asasinarea soțului ei 22:29 Oficialii lui Real Madrid insistă, din nou, pentru înfiinţarea Super Ligii Europei, competiţia cu un buget de 3,5 miliarde de euro 22:16 Donald Trump a exercitat presiuni asupra Departamentului Justiţiei, după alegerile din SUA, arată documentele unei comisii din Congres 21:53 Video Meseria de tractorist se face azi pe combine de ultimă generaţie şi pe salarii de 2000 €. Tinerii sunt tot mai atraşi de munca în agricultură 21:50 Video Mădălina Ghenea, la braţul lui Al Pacino, în filmul despre asasinarea lui Maurizio Gucci, care va fi lansat în toamnă 21:39 Video Instalațiile vechi de curent, suprasolicitate de zeci de ani, pot produce în orice moment o tragedie. Avertismentul specialiștilor 21:29 Reacția MAE în cazul marinarului român ucis largul Omanului. ”Natura exactă a incidentului este în curs de investigare” 21:10 Video Weekend de foc pe litoral. De la nord la sud plajele sunt pline, iar cazarea tot mai greu de găsit 20:58 Video Turişti români, noi dezvăluiri din infernul incendiilor de vegetaţie din Turcia: "Ghidul local ne-a sugerat să rămânem în hotel"
CITEȘTE PE A1.ro
Un bărbat și-a amenințat iubita că o părăsește dacă nu face acest lucru. Termen-limită: 3 luni de zile. Ce i-a cerut
A1.RO
Cum a fost surprinsă Monica Gabor în Dubai, la sora sa Ramona Gabor, după ce a părăsit America
A1.RO