ANAF i-a micșorat indemnizația de creştere a copilului bărbatul din Sibiu care primea în fiecare lună 35.000 de euro
Bărbatul din Sibiu care primea în fiecare lună 35.000 de euro să stea cu copilul acasă primeşte acum puţin peste o mie de lei. Cei de la ANAF i-au recalculat indemnizaţia. Bărbatul rămâne astfel tot în top.
De Redactia Observator la 23.01.2017, 09:34- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Bărbatul din Sibiu care primea în fiecare lună 35.000 de euro să stea cu copilul acasă primeşte acum puţin peste o mie de lei. Cei de la ANAF i-au recalculat indemnizaţia. Bărbatul rămâne astfel tot în top.
A fost cel mai invidiat părinte din România. Nu doar pentru că are o familie frumoasă, ci şi pentru că era plătit cu bani mulţi să stea acasă. Bărbatul, cu afaceri în domeniul agriculturii, primea 35.000 de euro în fiecare lună. Suma reprezintă 85% din câştigat declarate. Acum, cei de la ANAF susţin că bărbatul ar fi avut venituri mult mai mici.
„Declarațiile mele de venituri pentru anii 2010-2015 au fost redactate de personal contabil de specialitate într-un moment în care nu se punea problema ca indemnizațiile de creștere a copilului să nu mai fie plafonate. Toate declarațiile mele de venituri au fost conforme realității și mi-am achitat integral și la timp toate taxele și impozitele datorate statului român.", spune bărbatul.
În urma recalculării, sibianul cu cea mai mare indemnizaţie va primi suma minimă acordată de stat. Din experienţa unei mame, e greu să te descurci cu aceşti bani.
-Dacă vrei să-i dai tot ce-i mai bun şi să-l creşti aşa cum trebuie, sub o mie de lei nu sunt suficienţi nici pe departe. Mai ales când, nu ştiu, o mie de lei ăştia trebuie să se împartă şi la altele. Cu atât mai puţin.
-Cumpăr foarte multe fructe şi legume şi mai şi gătesc acasă.
Indemnizaţia de creştere a copilului se calculează însumând veniturile pe ultimele 12 luni consecutive, din ultimii 2 ani de muncă. Se face media lunară şi se acordă 85%. Calculul e valabil fie că vorbim de venituri salariale, fie că vorbim de venituri din agricultură, cum a fost şi acest caz. Bărbatul din Sibiu a primit timp de 4 luni indemnizaţia-record. Acum a fost somat să dea banii înapoi.