Ciocolata bunicului Jean
Nu fumez, nu beau alcool, în schimb nu vă lăsaţi tableta de ciocolată nesupravegheată în prezenţa mea! Din fericire am arderi intense, altfel m-aş fi transformat până acum într-un rostogol.
De Redactia Observator la 24.09.2014, 21:14Nu fumez, nu beau alcool, în schimb nu vă lăsaţi tableta de ciocolată nesupravegheată în prezenţa mea! Din fericire am arderi intense, altfel m-aş fi transformat până acum într-un rostogol.
Bineînţeles, de-a lungul timpului, gusturile mi s-au rafinat, astfel încât am ajuns să am preferinţe bine-definite.
Însă niciodată până acum nu am mâncat bomboane de ciocolată lucrate manual. Şi nu orice fel de bomboane. Sunt cu sfeclă, cu morcovi şi chiar cu levănţică. Partea bună este că nu trebuie să plec peste şapte mări şi şapte ţări ca să le gust. Le prepară un ciocolatier din Bucureşti, după reţete moştenite de la bunicul său.
Ciocolata este deliciul în faţa căruia nimeni nu rezistă. Să o guşti e o plăcere, dar să o prepari este o artă. Una pe care Răzvan a învăţat-o de când era mic de la bunicul său Jean.
Anii au trecut, bunicul Jean a plecat să îndulcească îngerii şi în amintirea lui Răzvan lucrează manual bomboane de ciocolată după reţetele lăsate moştenire de bătrân.
Tot de la bunicul Jean i-au rămas şi formele din perioada Imperiului Austro-Ungar în care face figurinele de ciocolată.
Răzvan respectă cu sfinţenie tehnica de lucru pe care a învăţat-o de la bunicul lui cu aproape 30 de ani în urmă.
Una dintre cutiile cu bomboane lucrate manual de Răzvan a fost dăruită de Principesa Margareta familiei regale a Marii Britanii.