Colonelul care a preluat conducerea spitalului din Suceava: "Lucrăm la psihicul medicilor"
Un efort herculian va salva spitalul-focar din Suceava! O spune medicul colonel care a preluat de ieri conducerea unităţii medicale, într-un interviu în exclusivitate acordat Observator. Spitalul s-a transformat acum în garnizoană: zeci de soldaţi şi camioane militare au împânzit curtea.
De Redactia Observator la 03.04.2020, 22:35- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
- Colonelul care a preluat conducerea spitalului din Suceava: "Lucrăm la psihicul medicilor"
- Colonelul Daniel Derioiu are misiunea de a revitaliza spitalul din Suceava
Un efort herculian va salva spitalul-focar din Suceava! O spune medicul colonel care a preluat de ieri conducerea unităţii medicale, într-un interviu în exclusivitate acordat Observator. Spitalul s-a transformat acum în garnizoană: zeci de soldaţi şi camioane militare au împânzit curtea.
Colonelul Daniel Derioiu conduce de 24 de ore spitalul din Suceava, unde situaţia a scăpat de sub control în ultimele săptămâni. Misiunea lui...
Daniel Derioiu, managerul Spitalului Suceava: Va trebui să fie un efort herculian ca să se recupereze şi să se ajungă pe linia de plutire şi să facă faţă următorului val de posibili bolnavi contagioşi.
Colonelul a fost detaşat la Suceava de la Braşov. Nu a venit singur ci cu alte trei cadre militare: director medical - locotenent-colonel medic Dinu Chioralia, șef al logisticii - maior Lupașcu Bebi și ofițer de stat major locotenent-colonel Cristian Mihoci.
Daniel Derioiu, managerul Spitalului Suceava: Încercarea noastră este de a face circuitele funcţionale şi, în primul rând, să vedem, să regenerăm resursa umană care este cea mai importantă în momentul de faţă. Lucrăm la suplimentarea cu personal care vine în sprijin şi-n alte structuri de specialitate medicală. Lucrăm și la psihicul medicilor, bineînțeles. Fără psihic, cu o echipă demoralizată nu o să putem reuși.
Curtea spitalului din Suceava a fost astăzi împânzită de camioane militare şi de soldaţi. S-au luat şi primele măsuri de decontaminare.
Ion Lungu, primarul municipiului Suceava: Acuma ei sunt la spital, nu ştim când fac decontaminare şi în Suceava, rămâne să stăm în contact cu dumnealor. Am înţeles că trebuie să mai vină nişte maşini de la Huşi, de la Câmpulung.
Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: La Suceava, lucrurile încep să intre pe făgaşul normal. Am cerut noului secretar de stat, Paul Oprea, să rămână în localitate şi să coordoneze echipele. Mâine, va începe testarea pentru tot personalul medical. Cine va fi apt de muncă va începe să lucreze.
Virusul a decimat spitalul. Mai sunt 340 de angajaţi la muncă din 1500.
Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: În perioada următoare se va face o reevaluare în care vor fi testaţi toţi lucrătorii de la Spitalul Judeţean Suceava, inclusiv pesonalul auxiliar. Cei care sunt cu testare negativă vor reveni la locurile de muncă.
150 de cadre medicale aşteaptă încă rezultatul testelor. Vin însă şi veşti buhne din nordul ţării.
Doctorul Olguţa Sturdza este primul medic vindecat de Covid 19 de la Spitalul Judeţean Suceava. De ieri s-a întors la serviciu.
Olguța Sturdza, medic vindecat Suceava: Nu mi-a fost frică nicio secundă şi cred că asta m-a ajutat foarte mult. Nicio secundă nu m-am gândit că nu mă vindec. Ştiam ce înseamnă lipsa mea la serviciu.
Focarul din Suceava a ajuns şi în presa internaţională. Publicaţia Bloomberg titrează despre situaţia din România: "Spitalele sunt la fel de înspăimântatoare precum coronavirusul".