Comorile din Marea Neagră, răsfățul din farfurie. În meniurile restaurantelor, turiştii găsesc din belşug scoici şi rapane
A fost o zi perfectă pentru sporturi extreme la malul mării. Chiar şi animalele de companie s-au bucurat de valuri: un tânăr şi-a adus cu el căţeluşa, să o înveţe surf. Iar cei mai puţin curajoşi s-au aventurat în meniurile restaurantelor, unde au găsit din belşug scoici şi rapane.
De Redactia Observator la 23.07.2017, 00:16A fost o zi perfectă pentru sporturi extreme la malul mării. Chiar şi animalele de companie s-au bucurat de valuri: un tânăr şi-a adus cu el căţeluşa, să o înveţe surf. Iar cei mai puţin curajoşi s-au aventurat în meniurile restaurantelor, unde au găsit din belşug scoici şi rapane.
Sunt darurile mării pentru oameni. Gătite direct pe plaja din Mamaia.
Chef Nelu găteşte la vedere, ca să arate clientului că midia este proaspătă.
În puţin ulei, bucătarul căleşte ceapă şi ardei, apoi adaugă midii din belşug. Doar cele cu cochilia închisă sunt proaspete.
Scoicile sunt scăldate în vin alb şi apoi condimentate doar un pic.
Iar la final, o ploaie de verdeaţă desăvârşeşte gustul.
După doar 10 minute pe foc, suficient cât să se deschidă, midiile ajung în faţa pofticioşilor. Cât despre desert? E greu să îi rezişti.
Cheful ne ademeneşte cu clătite însiropate cu sos caramelizat de portocală, servite cu îngheţată de vanilie.
Ziua se încheie perfect, pe plajă. Astăzi, marea a fost liniştită în Mamaia. Perfectă pentru o lecţie de surf. Adam este elev în Bucureşti, iar în vacanţă şi-a luat cu el şi căţeluşa.
Greta e deja expertă. Şi se bucură de valuri alături de stăpânul ei.