Un nou concept. Concertul în sufragerie, cu artistul preferat (Video)
Sufrageria artistului. E un concept nou, cel puţin la noi în ţară. Totul a început ca un omagiu adus lui Adrian Păunescu, de fiica lui.
De Redactia Observator la 24.04.2019, 14:38- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Sufrageria artistului. E un concept nou, cel puţin la noi în ţară. Totul a început ca un omagiu adus lui Adrian Păunescu, de fiica lui.
Un om şi o chitară. Emoţie şi muzică brută. Fără microfon, fără boxe. Plus o sufragerie nu mai mare de câteva zeci de metri pătraţi. E reţeta concertului folk perfect. La câţiva paşi de artist, oameni de toate vârstele fredonează, cu mult curaj sau mai timid, cântece care răsunau în anii 70.
Ana Păunescu: Nu e un concert e o întâlnire, e o sezatoare cum ne-a spus o viitoare gazda - Horatiu Malaiele. Este un fel de a le da oamenilor șansa sa ii cunoască altfel aici nu exista artisti și public, aici exista un om care e gazda și care ii primește pe cei 20 și ceva de oaspeti ca la el acasă, cu tot ce se găsește într-o casa de om bun.
De această dată, Mircea Vintilă a jucat rolul gazdei. Şi şi-a spus povestea, prin cântec. Ca între prieteni, la un pahar de vin, într-un spaţiu lipsit de orice regulă. Întocmai ca la spectacolele Cenaclului Flacăra.
Mircea Vintilă: Am repetat din cântece pe care nu le am mai cântat de 45 de ani, pentru că nu mai pot face. Nu mai au loc în spectacolele mele, care sunt acum s au schimbat multe, dar ele sunt frumoase şi preţioase. Este un loc minunat, centrul cultural al lui Adrian Păunescu. Mi a adus aminte de începuturi.
Ana Păunescu: Exista oameni care aproape la fiecare întâlnire au venit oameni din alte orase. Cel mai departe a venit cineva de la botosani. Mi s-a părut fabulos. Avem oameni care de la craiova și pleacă cu trenul de 11 noaptea, vin doar pentru aceste întâlniri.
Şi nu doar pentru ele. Ci şi pentru povestea vilei care îi găzduieşte în fiecare marţi, preţ de câteva ore. Fiica lui Adrian Păunescu a cumpărat-o de ceva vreme. Şi a transformat-o în centru cultural. Cu gândul să îi aducă un omagiu tatălui ei. Şi totodată, să recreeze atmosfera în mijlocul căreia a crescut.
Biletul pentru o astfel de experienţă? Un telefon dat înainte şi o taxă de participare cuprinsă între 150 de lei şi 200 de lei.