Copiii din România au printre cele mai mici alocaţii din Uniunea Europeană
Suma oferită de stat minorilor români este de 84 de lei pe lună. Doar copii sub 2 ani primesc ceva mai mult, 200 de lei lunar.
De Redactia Observator la 19.01.2019, 14:04- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Cum a decăzut litoralul românesc. Nicolae, unul dintre cei importanți investitori, se gândește să se lase de turism după ce a aflat ce taxe îl așteaptă în 2025
Suma oferită de stat minorilor români este de 84 de lei pe lună. Doar copii sub 2 ani primesc ceva mai mult, 200 de lei lunar.
Luxemburg este una dintre cele mai darnice ţări cu minorii lor. Aici alocaţiile ajung la 265 de euro pe lună, în funcţie de vârstă. Alocaţiile copiilor luxemburghezi sunt aproape de 15 ori mai mari decât cele din România.
Peste 200 de euro pe lună primesc şi copii mai mici de doi ani din Danemarca. Ulterior, alocaţia scade treptat pe măsură ce copilul înaintează în vârsta. După ce ajung la 15 ani, minorii primesc 126 de euro lunar.
Sunt şi ţări care acordă alocaţia în funcţie de venitul familiei. Spre exemplu, în Italia copiii primesc aproape 260 de euro pe lună dacă venitul net al familiei este mai mic de 14.000 de euro pe an. Statul nu mai acordă astfel de ajutor familiilor care câştigă mai mult de 77.500 de euro anual.
Minorii din ţările care au intrat recent în Uniunea Europeană au şi ei alocaţii mai mici, la un nivel similar cu cele din România. Spre exemplu, în Bulgaria alocaţia este de doar 20 de euro pentru familiile cu un copil.
În Croaţia, suma începe de la 27 de euro pe lună şi poate ajunge până la 40 de euro, în funcţie de veniturile familiei. Nici polonezii nu acordă un sprijin prea consistent. În Polonia alocaţiile încep de la 22 de euro pe lună şi ajung până la 32 euro pe lună, în funcţie de vârsta copilului.