Crăciunul, credința care unește două miliarde și jumătate de creștini
Iubim Crăciunul pentru că ne aduce împreună, pentru că ne face mai buni şi mai sinceri. Ne înconjurăm de lumini şi simboluri, ne punem dorinţe, dăruim şi primim. Ne întoarcem acasă şi redevenim pentru câteva zile copii.
De Redactia Observator la 22.12.2018, 23:28Iubim Crăciunul pentru că ne aduce împreună, pentru că ne face mai buni şi mai sinceri. Ne înconjurăm de lumini şi simboluri, ne punem dorinţe, dăruim şi primim. Ne întoarcem acasă şi redevenim pentru câteva zile copii. E sărbătoarea care aduce pe străzi linişte şi în case magie. Ziua în care este momentul să înţelegem fiecare tradiţie şi fiecare simbol al Crăciunului.
Hristos s-a născut de Crăciun. Este credința care unește două miliarde și jumătate de creștini de pe toată planeta. În jurul acestei minuni, din imaginea pruncului sfânt care a venit pe lume într-o iesle din Betleem, s-au născut zeci de alte simboluri.
Toate spun povești fascinante și pe toate ni le punem în brad - simbolul vieții eterne, pentru că ramurile sale rămân verzi totdeauna.
În pom agățăm deseori îngeri, pentru că îngerii au vestit nașterea lui Hristos.
Nu lipsesc clopoțeii. Folosiți încă de acum două milenii pentru a aduna oameni la rugăciune, astăzi, în preajma Crăciunului, ne aduc bucurie prin sunetul lor vesel.
Acadelele în formă de bastonaș, care amintesc de toiagul păstorilor, au fost create acum aproape 400 de ani de un preot german, pentru a-i ține pe copii cuminți în biserică. Și în scurt timp au devenit podoabe de brad.
La fel și steaua, care a vestit pe cer nașterea lui Hristos, și pe care o punem în vârf. Și pentru că magii au mers să îl vadă pe pruncul Iisus încărcați cu daruri, astăzi dăruim și noi mai departe cadouri care aduc bucurie. Sau, pentru cei care încă mai cred în magie, darurile sunt aduse... de Moșul. Un personaj mitologic care face ocolul pământului în sania trasă de Reni, în noaptea Ajunului. Și pe care-l așteaptă, peste doar două zile, toți copiii cuminți. Inclusiv noi