Cramele, noile obiective turistice
Activitatea preferată a românului este să fie turist şi nici eu nu fac excepţie. Doar că de această dată am ales o altfel de activitate turistică. Aşa că am venit la 100 de kilometri distanţă de Bucureşti în localitatea Ceptura. Aici voi vizita o cramă şi partea frumoasă e că totul începe cu o degustare.
De Redactia Observator la 08.07.2014, 20:20Activitatea preferată a românului este să fie turist şi nici eu nu fac excepţie. Doar că de această dată am ales o altfel de activitate turistică. Aşa că am venit la 100 de kilometri distanţă de Bucureşti în localitatea Ceptura. Aici voi vizita o cramă şi partea frumoasă e că totul începe cu o degustare.
Degustările se fac într-o casă din lemn stratificat gândită de inventatorul Iustin Capră împreună cu o echipă de colaboratori germani. Construcţia a fost special creată pentru a încânta turiştii care vin să guste din vinurile podgoriilor din Ceptura.
O vizită în podgorie le oferă turiştilor nu numai o privelişte frumoasă, dar şi o porţie sănătoasă de aer curat.
Dacă până acum câţiva ani toată lumea care venea în România ştia despre sărmăluţe, despre ciorba de burtă sau despre specialităţile de peşte din zona Deltei Dunării, iată că de câţiva ani din ce în ce mai mulţi turişti străini sunt interesaţi de vinuri.