Cum arată cartofii prăjiţi direct de la automat. Bătălie pe inovaţii şi preparate extravagante la expoziţia de producători Horeca din Bucureşti
Industria alimentară este un domeniu complex, care are de satisfăcut multe gusturi şi exigenţe. Cea mai mare expoziție dedicată profesioniştilor din acest sector are loc, zilele acestea, în Capitală. Sute de producători din domeniul Horeca îşi prezintă produsele şi noile inovaţii, în timp ce vizitatorii se pot bucura de preparate culinare deosebite.
De Redactia Observator la 06.11.2023, 07:50- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Peste 130 de profesionişti din domeniul Horeca au fost prezenţi în acest an la cel mai mare eveniment dedicat industriei alimentare din România.
Silvia, organizator: Toţi care lucrăm în această industrie ne urcam in avion si ne duceam la târgurile internaţionale si mi s-a părut că este nevoie şi în piaţa din România de un astfel de târg
Pentru a-şi promova afacerile, zeci de bucătari chefi s-au întrecut în reţete şi au încântat vizitatorii cu spectacole culinare şi preparate pentru toate gusturile.
Cornelia Ghişoi, bucătar chef: Avem un antricot de vită, maturat 21 de zile. Este o carne care provine din Italia, este frăgezită, îi dăm faţă la tigaie, închidem porii si apoi ea se găteşte în cuptor
Bogdan Cosma, bucătar chef: Avem caracatiţă prefiartă. O decongelăm undeva la 12 ore sau peste noapte, după care poate fi folosită direct în tigaie sau pe grill. Caracatiţa cred că e noul trend, în ultimul an cel puţin. Şi cu atât mai mult, e cerere foarte mare
Iar pentru cei care preferă să înlocuiască carnea cu alternative vegetale, bucătarii au pregătit şi pentru ei o varietate de bucate.
Alex Ilinca, bucătar chef: Avem o proteină din soia care imită foarte bine puiul. Am făcut o mâncare asiatică pe care o îmbogăţim si cu microplante care sunt bogate în vitamine. Iar aici avem proteină din soia care imită foarte bine carnea tocată.
Pe lângă preparate, producătorii au avut ocazia să prezinte şi noile inovații din domeniul alimentar.
"În curând vom putea cumpăra cartofii prăjiţi de la automate. Tot ce trebuie să facem este să introducem banii, apăsăm butonul start iar in cateva secunde avem porţia de cartori prăjiţi gata preparată", explică Ana Grigore, reporter Observator.
Expoziţia destinată producătorilor de produse alimentare a ajuns anul acesta la cea de-a treia ediţie.