Antena LIVE

Cum să ai grijă de un brad natural ca să reziste mai mult în casă

Dacă vrei să cumperi un brad de Crăciun natural, proaspăt tăiat, evident că vei dori să faci tot ceea ce ține de tine ca să reziste mai mult. Iată cum  să ai grijă de un brad natural ca să reziste mai mult în casă.

De la 20.12.2023, 16:36
Cum să ai grijă de un brad natural ca să reziste mai mult în casă Profimedia

Pentru a pastra un brad de Craciun cat mai mult timp posibil, trebuie sa alegi bradul potrivit si sa il ingrijesti excelent. Atunci cand alegi un brad, ia in considerare momentul achizitionarii, perioada de recoltare si curatenia taieturii. In ceea ce priveste ceea ce presupune ingrijirea unui brad, totul se reduce la pastrarea umiditatii.

Cât poate rezista un brad natural la temperaturile din casă

Trebuie să fii foarte atent atunci când cumperi un brad de Crăciun natural. Dacă vrei ca bradul tău să reziste o perioadă lungă de timp, cu siguranță ar trebui să alegi un pin care va rezista cel mai mult dintre conifere. Bradul durează puțin mai mult, iar molidul are cea mai scurtă durabilitate. Molizii își pierd acele în zonele încălzite mult mai repede decât celelalte două specii menționate.

Când cumpărați, trebuie să acordați atenție stării bradului. Ar trebui să alegeți brazi care nu sunt tăiați de  mult timp. Acele trebuie să aibă o culoare strălucitoare și nu trebuie să cadă dacă le atingeți. Depinde și de greutatea bradului. Cu cât este mai greu, cu atât este mai proaspăt. Acest lucru se întâmplă în principal pentru că este încă plin de apă. Prin urmare, asigurați-vă că verificați aceste lucruri.

Pe acelaşi subiect

Metode de a prelungi viaţa unui brad natural împodobit în casă

Dacă te-ai hotărât să cumperi un brad natural, trebuie să ții cont de faptul că nu îl poți împodobi la începutul sau la mijlocul lunii decembrie. Un brad natural este foarte sensibil la căldură, așa că este recomandat să fie achiziționat cu cîteva zile înainte de Crăciun.

Dacă ai posibilitatea, cumpără-l direct de la o pepinieră, unde administratorul îl poate tăia în fața ta. Dacă nu, asigură-te că este cât mai proaspăt.

Brazii încep să apară pe piață încă de la începutul lunii noiembrie așa că dacă vei cumpăra bradul la începutul lui decembrie există riscul să dai peste un exemplar care este deja tăiat de câteva săptămâni bune. Un astfel de brad va rezistă mai puțin, comparativ cu unul mai proaspăt.

Când aducem acasă un brad natural, este bine să-l depozităm într-o pivniță, garaj, sau hol, să-l despachetăm și să-i tăiem trunchiul aproximativ 2 cm. Și apoi să îl punem într-un recipient sau un suport cu apă, pe care îl vom reumple în mod regulat.

Pentru un brad de Crăciun natural, aveți nevoie de un suport cu rezervor de apă și să plasați bradul în afara sursei de căldură pentru a preveni uscarea în timp a acelor.

Udă bradul cât mai des. Bradul are nevoie de multă apă și ar trebui udat frecvent dacă vrei să-i păstrezi prospețimea. Nu lăsa niciodată ca acest recipient să rămână fără apă. Brazii vor fi foarte însetați. De regulă, un brad tipic are nevoie de 1 litru de apă pentru fiecare 2.5 cm din diametrul sau.

Mare atenţie la temperatura din cameră. Dacă așezi bradul într-o încăpere caldă, lângă sursele de căldură, cum ar fi lângă un calorifer, așteaptă-te să se veștejească mai rapid. Dar, dacă reduci temperatura din cameră, atunci poți încetini procesul de uscare al ramurilor. Dacă locuința ta este predispusă la uscare, încearcă să folosești un umidificator pentru a adăuga umiditate în încăpere.

Sunt persoane care spun că au avut rezultate foarte bune atunci când au pus o lingură de zahăr sau de sirop de amidon de porumb în apă.

Un studiu din 2010 realizat de Universitatea din Wisconsin Stevens Point a confirmat că udarea brazilor proaspăt tăiați reduce pierderea acelor.

Îngrijirea unui brad natural în ghiveci

În momentul în care îl vei aduce în casă se recomandă să mergi la cel mai apropiat magazin cu produse de grădinărit pentru a procura un spray hidratant pentru a minimiza pierderea de ace. Potrivit ajusto, este important să pulverizezi cu acest spray atât în etapa de aclimatizare, cât și în restul perioadei in care bradul rămâne în casă. 

Este foarte important ca atunci când îi stabilești locul în casă, să alegi un loc luminos și departe de surse de căldură. Locul unde va fi amplasat bradul ar trebui ales ca cel mai răcoros din casă, temperatura potrivită nu trebuie să depășească 20⁰C. Dacă aerul este prea uscat îl va afecta și există riscul să se usuce. Un loc bun și un produsul antitranspirant va ajuta bradul să supraviețuiască condițiilor existente în casă.

După o localizare corespunzătoare, îți recomand să așezi ghiveciul bradului într-un recipient galvanizat, o găleată de tablă, unde va trebui să fie udat în mod regulat. Ai grijă să-l așezi într-o poziție verticală folosind pietriș sau nisip. Udarea trebuie efectuată zilnic, cu o cantitate de circa 500-1000 ml de apă, în condițiile în care bradul atinge o înălțime de 1,50 m sau mai mult. Pune sub ghiveci o farfurie în care să se poată colecta apa în momentul în care îl uzi. Apa nu trebuie însă lăsată să stagneze în farfurie. După cam jumătate de oră de la udare, apa ce se scurge în farfurie trebuie aruncată. În acest fel se evită pericolul ca rădăcinile să înceapă să putrezească.

Se poate pulveriza și pe coroană, bradul iubind umiditatea, și aerisiți zilnic camera. Pentru a ști când este nevoie de o nouă udare, este recomandat să se verifice suprafața pământului din ghiveci. Dacă aceasta este uscată, e semn că bradul mai are nevoie de apă.

Coniferele sunt plante de exterior, așa că iarna au nevoie de temperaturi scăzute.

Nu folosiți îngrășământ cât timp bradul este în casă, acesta nu ajută atâta timp cât planta ar trebui să fie în repaus vegetativ, fiind iarnă.

Nu încărcați excesiv bradul, nu folosiți ornamente luminoase ce degajă căldură, nu tăiați vârful.

Ți-a plăcut acest articol?

ingrijire brad natural in casa
Întrebarea zilei
V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Gigantul german care face angajări masive în România și oferă salarii bune....
Fanatik.ro
Publicat 17.05.2024
Ce pățești dacă ai băut o sticlă de apă din supermarket înainte să o...
Fanatik.ro
Publicat 17.05.2024
Curând vom fi martorii unui eveniment unic în viață
spotmedia.ro
Publicat 14.05.2024
În spatele ușilor închise. China mărește AJUTORUL pentru industria de...
Gandul
Publicat 14.05.2024
Femeia prinsă făcând plajă pe șalupa Poliției Locale din Timișoara a...
Adevărul
Publicat 16.05.2024
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această...
A1
Publicat 10.05.2024
Horoscopul zilei de 19 mai 2024. Berbecii au parte de un moment de claritate...
CaTine
Publicat 18.05.2024
Carmen Grebenișan, totul despre partaj! Influencerița a spus lucrurilor pe nume:...
spynews.ro
Publicat 14.05.2024
Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul...
GSP
Publicat 08.05.2024
Cu ce trebuie să stropești trandafirii în luna iunie. Secretul grădinarilor...
Click.ro
Publicat 15.05.2024
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu...
Useit
Publicat 18.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini...
Redacţia.ro
Publicat 16.05.2024
Cine este presupusul autor al tentativei de asasinat asupra premierului slovac....
libertatea.ro
Publicat 16.05.2024
Kelly Clarkson a dezvăluit că pierderea ei în greutate este rezultatul...
ZU
Publicat 18.05.2024
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Hello taste
Publicat 18.05.2024
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți...
Deparinti
Publicat 18.05.2024
Noi reguli pentru țăranii care vând în piețe. ”Eram doctori...
ziare.com
Publicat 16.05.2024
William Levy revine în două proiecte profesionale noi. Actorul își continuă...
Happy
Publicat 16.05.2024
Mâncare procesată și ultraprocesată. Ce alimente intră în aceste categorii...
Medicool
Publicat 18.05.2024
VIDEO | Soţia lui Băluţă a surprins şi reporterul cu ce a spus în interviu,...
orangesport.ro
Publicat 12.05.2024