Antena Meniu Search
x

Video Regula celor 4 cadouri de Crăciun pentru copii. Ce ar trebui să le dăruiască părinţii

Cadouri de Crăciun 2023. Moş Crăciun a devenit din ce în ce mai generos cu copiii în ultimii ani. Psihologii recomandă însă ca sub brad să nu fie mai mult de patru daruri. Iar unul dintre ele să fie neapărat o carte. Prea multe cadouri i-ar putea copleşi pe cei mici care ajung sa nu se mai bucure de niciunul. 

Bianca Podosu
de Bianca Podosu

la 17.12.2023, 20:00

Vezi și

Copiii au dorinţe peste dorinţe şi ar vrea ca toate să le împlinească Moş Crăciun. Ruxandra are trei copii, dar şi un plan bine pus la punct despre ce vor găsi sub brad cei mici. "Nu totul constă în numărul cadourilor. E de ceva ce îşi doresc şi la un lucru la care eu ţin foarte mult. Mai puţin din partea Moşului şi dacă dorim să le luăm mai multe cadouri să vină din partea noastră", spune Ruxandra Luca, mamă. 

Regula celor 4 cadouri de Crăciun

Părinţii au tendinţa de a cumpăra tot ce-şi doreşte copilul pentru a compnesa alte lipsuri, explică specialiştii, care atrag atenţia că acest comportament poate fi periculos.

"Este un comportament întâlnit în principal în marile oraşe sau în zonele în care sunt suficient de multe resurse. Este un comportament de compensare. Pentru că părinţii nu mai au suficient de mult timp şi nu mai au suficiente resurse umane cumva de a avea grijă de copiii lor", explică Dan Petre, sociolog.

Dacă totuşi nu vor să se limiteze la un singur dar, există regula celor 4 cadouri: ceva ce îşi doreşte copilul, ceva util, un obiect de îmbrăcăminte şi neapărat o carte. "În majoritatea cazurilor copiii îşi doresc cam aceleaşi lucruri, însă pe lângă dulciuri şi jucării 13% îşi doresc un animal de companie în timp ce 8% preferă să primească bani", spune Bianca Podosu, reporter Observator.

Potrivit ultimelor studii, părinţii alocă acelaşi buget ca anul trecut pentru cadouri. Pentru familiile cu un singur copil, bugetul este de 217 lei, în timp ce pentru familiile mai numeroase suma e mai mică, 137 de lei pentru fiecare copil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Inedit » Regula celor 4 cadouri de Crăciun pentru copii. Ce ar trebui să le dăruiască părinţii