Cum putem schimba aspectul locuinţei cu puţini bani (Video)
Locuința este mai importantă pentru fericirea noastră decât locul de muncă sau salariul. Deşi majoritatea românilor sunt mulţumiţi de modul în care le arată casa, unii simt nevoia permanentă să îi aducă îmbunătăţiri.
De Redactia Observator la 15.07.2019, 17:25Locuința este mai importantă pentru fericirea noastră decât locul de muncă sau salariul. Deşi majoritatea românilor sunt mulţumiţi de modul în care le arată casa, unii simt nevoia permanentă să îi aducă îmbunătăţiri.
Partea bună este că nu e nevoie de mulţi bani pentru a schimba aspectul unei camere. Câteva perne decorative şi un covor nou pot schimba la faţă o cameră.
Laurenţia Onea, manager comunicare şi design interior: Pentru fiecare dintre noi este important atunci când ajungem acasă după o zi obositoare de muncă să ajungi într-un spaţiu în care să te simţi bine. E cuibul nostru. Şi depinde foarte mult de ce suntem înconjuraţi acolo şi cum este organizat spaţiul.
De fapt, locuințele sunt responsabile pentru 15% din gradul nostru general de fericire şi sunt la fel de importante ca starea generală de sănătate și condiția fizică și semnificativ mai importante decât veniturile sau locul de muncă.
Pentru a ne spori confortul din casa ar trebui în primul rând să ne organizăm mai bine spaţiul. O soluţie pentru a câştiga spaţiu ar putea fi mobilierul extensibil sau sertarele ascunse.
Adrian Monu, manager proiect ansamblu rezidenţial: Camera copilului am gândit-o la modul minimalist, cu cât mai puţine de decor pentru a creea cât mai mult spaţiu pentru joacă. Copii sunt jucăuşi şi trebuie să aibă unde să se dezvolte.
Cei care doresc să schimbe aspectul unei camere cu o investiţie minimă, de până în 500 de lei, pot opta cu încredere pentru nişte perne decorative sau un covor nou. Chiar şi o plantă în ghiveci poate schimba la faţă o camera.
Cei mai mulţi români sunt fericiţi şi mulţumiţi de locuinţă lor. 28% mai au însă de lucrat la acest aspect.
Cătălin Grigore, preşedinte ADIRU: Probabil vorbim de locuinţele vechi de locuinţele care sunt construite în timpul comunismului, care sunt din 1950-1960. Cred că şi-au atins maturitatea, şi dacă locuieşti într-un astfel de imobil, pe la ultimele etaje, există şi această temere legată de un posibil cutremur în România, după cum ştiţi exista aceasta rumoare, nu cred ca e foarte mare fericire.
Mulţi români nu îşi dau frâu liber imaginaţie şi de teama că amaneajarea ar fi prea scumpă.
Laurenţia Onea, manager comunicare şi design interior: E vorba probabil de impresia că pentru a-ţi amenaja locuinţă însemnă să cheltuieşti o avere. Ei bine, nu este aşa. Se poate organiza un spaţiu şi ei pot fi mulţumiţi de locuinţa lor fără să aibă nevoie de mulţi bani.
Atunci când reamanejează, românii îşi schimbă cel mai des tapiţeria, dar şi scaunele, fotoliile sau canapelele. Tot o dată la aproximativ 5-6 ani, potrivit datelor din piaţă.