Odată cu venirea primăverii, schimbăm şi dieta. Ce recomandă nutriţioniştii
Odată cu primăvara, mâncărurile grase nu mai au ce căuta pe mese sau în frigidere.
De Redactia Observator la 27.03.2018, 22:21- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Odată cu primăvara, mâncărurile grase nu mai au ce căuta pe mese sau în frigidere. Începe vremea legumelor şi fructelor, care e bine să îşi facă loc în alimentaţie. Sunt foarte bune pentru imunitate şi digestie, spun nutriţioniştii, care ne învaţă cum să facem trecerea de la un sezon la altul.
Ceapa verde, ridichiile sau salata sunt doar câteva dintre legumele de sezon care îşi fac loc deja în coşul de cumpărături. Andi a cumpărat cele mai proaspete legume pentru fiica sa.
Iarna, organismul are nevoie de ajutor ca să se încălzească, iar alimentele bogate în grăsimi sunt binevenite. Carnea de porc, pâinea sau chiar slănina sunt permise în anotimpul rece, dar nerecomandate odată cu încălzirea vremii. În lunile geroase, consumăm mai multe grăsimi şi proteine, în schimb, alimentaţia de primăvară trebuie să se bazeze pe vitamine şi minerale, spun specialiştii.
Trecerea de la o alimentaţie de sezon la alta trebuie să se facă treptat, chiar dacă organismul nostru consumă zilnic acelaşi număr de calorii şi în perioadele reci şi în cele calde. Fiecare masă principală e bine să conţină conţină legume verzi, de primăvară. Pentru aportul necesar de proteine, se recomandă carnea slabă.
Legumele de primăvară sunt foarte benefice sistemului imunitar şi ajută din plin digestia, mai spun nutriţioniştii.