Cuţite şi topoare, la vânzare pe tarabele cu suveniruri de la mare. Ce scrie în autorizaţiile de comercializare ale vânzătorilor
Litoralul românesc ascunde mai multe pericole. Cuţitele şi topoarele se vând pe post de suvenir, în staţiunile înţesate de adolescenţi şi copii. Tarabele sunt pline de aşa-zise jucării, care pot deveni fatale în mâinile teribiliştilor. Chiar vânzătorii le recomandă cumpărătorilor bricege ascuţite şi îi învaţă cum să le mânuiască.
De Redactia Observator la 03.07.2017, 22:43Litoralul românesc ascunde mai multe pericole. Cuţitele şi topoarele se vând pe post de suvenir, în staţiunile înţesate de adolescenţi şi copii. Tarabele sunt pline de aşa-zise jucării, care pot deveni fatale în mâinile teribiliştilor. Chiar vânzătorii le recomandă cumpărătorilor bricege ascuţite şi îi învaţă cum să le mânuiască.
Cuţite, bricege, topoare sau chiar aparate cu electroşocuri, toate sunt expuse la vânzare, pe tarabele din staţiunile de pe Litoral.
Îi spunem unui vânzător că ne dorim un briceag, pentru un copil care pleacă în tabără. Primim o sugestie, dar şi o demonstraţie.
La următoarea tarabă, ceva mai aproape de plajă şi de cluburile de noapte din Costineşti - o staţiune ticsită de copii, un alt comerciant ne recomandă acelaşi tip de cuţit, pe post de jucărie. Vânzătorul ne asigură că totul e legal.
"Obiecte de panoplie", aşa e scris în autorizaţii. Adică o colecţie de arme aranjate pe un panou. Noi nu am văzut nici panoul, nici colecţia.
Totuşi, legea nu interzice comercializarea acestor obiecte. Aşadar, cuţitele sunt la îndemâna oricui.
Pedepsele intervin doar când aceste obiecte sunt folosite pentru a face rău cuiva, adică prea târziu.