De Paşte, mâncarea de cumpărat are gust de casă!
Paşte de-a gata. Comercianţii vin în sprijinul celor care n-au timp să pregătească mâncarea pentru Paşte. Bunătăţile sunt făcute după reţete tradiţionale, aşă că gustul e autentic. Cozonacul şi drobul sunt pregătite ca la bunica.
De Redactia Observator la 15.04.2014, 20:28- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
A început numărătoarea inversă în fabricile de cozonaci de la Alba Iulia. Se lucrează la cuptor continuu. Mii de cozonaci ies din mâinile brutarilor. Frământă bunătăţile după reţete tradiţionale, vechi de zeci de ani.
Cozonacul se vinde în magazine cu până la 40 de kilogramul. Dar gustul face toţi banii. Şapte milioane de cozonaci estimează brutarii că vor vinde anul acesta de Paşte. Cozonacii se vând ca pâinea caldă. Mai ales de doamnele care n-au timp să frământe.
Şi drobul poate fi cumpărat de-a gata. Se vinde în magazin cu 27 de lei kilogramul. Şi are termen de valabilitate doar 24 de ore. Iar ca meniul pentru masa de Paşte să fie complet în magazine se găsesc şi ouăle gata înroşite.
Ouăle sunt aduse tocmai din Austria şi au termen de valabilitate trei săptămâni. La un calcul simplu, nu sunt cu mult mai scumpe decât cele vopsite în casă. Un ou se vinde cu 60 de bani bucata, iar vopseua costă cel mult 4 lei pliculeţul. Şi să nu uităm consumul de gaz pentru fierberea acestora.
Românii vor cheltui pentru masa de Paşte, în medie, 359 de lei, arată studiile. Aproape 85% vor petrece Paştele acasă, cu familia sau cu prietenii.