Delicatese din carne de oaie. Virşlii, cârnaţi cu tradiţie
La poalele Retezatului, în satul Sălaşu de Jos din Hunedoara, nişte cârnăciori din carne de oaie, afumaţi şi picanţi, sunt mândria localnicilor! Virşli, căci aşa se numeşte deliciosul preparat, se face după o reţetă moştenită din generaţie în generaţie. Şi, după 26 de ani în care au preparat aceşti cârnaţi, nişte localnici au reuşit să dezvolte o mică afacere.
De Redactia Observator la 08.12.2016, 17:48- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
La poalele Retezatului, în satul Sălaşu de Jos din Hunedoara, nişte cârnăciori din carne de oaie, afumaţi şi picanţi, sunt mândria localnicilor! Virşli, căci aşa se numeşte deliciosul preparat, se face după o reţetă moştenită din generaţie în generaţie. Şi, după 26 de ani în care au preparat aceşti cârnaţi, nişte localnici au reuşit să dezvolte o mică afacere.
Tanti Tina, cum o ştie lumea, stă mai toată ziua lângă cuptoarele unde se afumă virşlii. În gospodărie este o adevărată fabrică de bunătăţi. La foc potrivit, de lemne, cârnaţii prind culoare şi aromă. Cei din familia Iovănescu sunt primii producători tradiţionali de virşli, care au fost atestaţi. Şi fac asta de 26 de ani.
Magazinele cu virşli şi mici sunt renumite în zonă, iar la târguri toată lumea caută rulota cu cârnaţi picanţi.
Virşli nu se vând la kilogram, pentru că nu sunt produşi la scară industrială.
Virşli sunt la mare căutare chiar şi în rândul cunoscătorilor.
Oricine ştie care sunt cei mai buni virşli: cei de Sălaşu de Jos - minune regională, savaoare tradiţională.