Delta Dunării, locul perfect pentru o vacanță de vis toamna
O idee pentru cei care nu şi-au făcut încă planuri de weekend. Chiar dacă vara a trecut, Delta Dunării şi Marea Neagră sunt la fel de frumoase şi toamna. La Gura Portiţei, turiştii se pot bucura de razele blânde ale soarelui şi de o tradiţională masă cu peşte.
De Redactia Observator la 27.09.2019, 22:08- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
O idee pentru cei care nu şi-au făcut încă planuri de weekend. Chiar dacă vara a trecut, Delta Dunării şi Marea Neagră sunt la fel de frumoase şi toamna. La Gura Portiţei, turiştii se pot bucura de razele blânde ale soarelui şi de o tradiţională masă cu peşte. Cum încă este cald, localnicii vă pot oferi plimbare pe canale, acolo unde cei dornici pot să şi pescuiască.
Dacă ajungeţi în Dobrogea, la Jurilovca, nu ezitaţi să luaţi barca şi să vă lăsaţi purtaţi pe ape până la Gura Porţiei, paradisul dintre Marea Neagră şi Deltă.
Cum toamna e blândă, partidele de pescuit şi plimbările pe canalele străjuite de stuf şi sălcii pitice sunt ceea ce turiştii caută pentru o relaxare deplină.
Toate căsuţele de închiriat de aici, de la Gura Portiţei, au ieşire către canal, aşa că turiştii care vin aici pot să pescuiască în tihnă, liniştiţi de dimineaţă şi până seara.
Pentru o noapte de cazare şi trei mese pe zi, turiştii pot plăti şi 100 de euro.
Codruţ Husaru, şef recepţie: Lumea care vine, vine pentru liniştea pe care o oferă acest loc şi pentru preparatele pescăreşti
Adică pentru saramură de peşte, scrumbie ori renumita salată de icre.
Gabriel Cazacu, bucătar: Calcanul de Marea Neagră, scrumbia de Dunăre, se pun pe plită cu un strat de sare pentru a şi lua gust. Se lasă cam zece minute scrumbia pe o parte. Calcanul durează un pic mai mult
Savoarea peştelui se îmbină cel mai bine cu legumele proaspete, în borşul de peşte. Iată însă unde se acunde secretul:
Gabriel Cazacu, bucătar: La prima oră, pescarii noştri ies pe apă, culeg cel mai bun peşte, ni-l aduc dimineaţa şi noi ne punem să-l pregătim
După o masă aşa de bogată, o plimbare pe malul mării este mai mult decât terapie.
Nu e de mirare că numai anul acesta 100.000 de turişti au ajuns la Gura Portiţei.