Demonstrații de artă a călăriei la Runcu, în județul Dâmbovița (Video)
Creativitatea, adrenalina, dar şi relaxarea au fost la cote maxime la Runcu, în judeţul Dâmboviţa. Acolo s-au reunit haiducii moderni, care s-au întrecut în dresură de cai sau demonstrații de artă a călăriei.
De Redactia Observator la 24.06.2019, 17:36Creativitatea, adrenalina, dar şi relaxarea au fost la cote maxime la Runcu, în judeţul Dâmboviţa. Acolo s-au reunit haiducii moderni, care s-au întrecut în dresură de cai sau demonstrații de artă a călăriei.
Într-un sincron perfect, dresorul şi cel mai bun prieten al lui, un frumos exemplar cabalin, au făcut spectacol ieri la Runcu.
Show-ul urmărit cu mult interes de zeci de turişti veniţi de la sute de kilometri distanţă a fost oferit de Miron Bococi, un maramureșean stabilit în Barcelona, cunoscut ca unul dintre cei mai buni dresori de cai din lume.
Iar mulţi copii din România visează să stabilească o relaţie la fel de profundă cu caii lor.
Iulia, o tânără de doar 14 ani şi-a descoperit pasiunea pentru cai de la prima lecţie de călărie.
Iulia, voluntară: Am venit, am început să fac voluntariat acum un an şi, pur şi simplu, pasiunea mea pentru cai a crescut din ce în ce mai mult.
De peste 15 de ani, actorul Denis Ștefan, mare iubitor de cai, călăreşte zilnic. Aşa a ajuns să facă performanţă.
Denis Ștefan, actor: Dacă ajungi să lucrezi cu aceste animale destul de mult aşa cum lucrez eu, câteva ore bune pe zi, până la opt ore pe zi, ajungi să dezvolţi o relaţie cu ei.
La poalele munţilor Leaota, turiştii au putut admira şi un show de acrobații pe bicicletă.
La Runcu turiştii s-au mai putut relaxa și la ateliere de pictură pe ceramică sau lemn, atelier de olărit, dar şi la tras cu arcul.
În România, mii de oameni practică echitaţia ca hobby. Foarte puţini însă ajung să ducă pasiunea la nivel de performanţă.
Unul dintre motive este preţul. O jumătate de oră de călărie costă aproximativ 60 de lei pentru copii.