Tot mai mulţi români renunţă la meseriile lor ca să înveţe informatică, pentru a lucra în domeniul IT
IT-ul, cea mai căutată meserie din România, e acum la îndemnâna tuturor. Din ce în ce mai mulţi români decid să renunţe la meseriile lor ca să înveţe informatică.
De Redactia Observator la 24.10.2018, 21:37IT-ul, cea mai căutată meserie din România, e acum la îndemnâna tuturor. Din ce în ce mai mulţi români decid să renunţe la meseriile lor ca să înveţe informatică. Fie că sunt farmacişti, constructori sau bancheri sunt prinşi în mirajului domeniului pentru oportunităţi şi salarii uriaşe. Şi reuşesc. Fac cursuri intensive de informatică şi se angajează în marile corporaţii din toată ţara.
Marius este cel mai bun exemplu. După ce a făcut Facultatea de Horticultură şi a lucrat în industria alimentară patru ani, s-a hotărât că vrea altceva. Aşa că a revenit la pasiunea din liceu: informatica. A făcut cursuri de IT, iar după şase luni s-a angajat într-o firmă renumită din Capitală.
Marius Baciu: Merită schimbarea, începi ca junior probabil, salariul nu este un factor motivant, dar dupa un an de experienţă 5 mii şi 7 mii de lei se poate ajunge la salarii de 14 mii 20 de mii de lei.
O doză de curaj le trebuie celor care vor o schimbare. Daniela spune că şi-a găsit locul abia acum, după ce a lucrat în alte patru domenii: psihologie, securitate internaţională, cosmetică şi turism.
Mihaela, fostă farmacistă: Este interactiv, este foarte captivant, in fiecare zi înveţi lucruri noi şi ai de descoperit, nu m-aş mai întoarce vreodată.
Corina Diaconu, specialist HR: Angajatorii din IT sunt deschisi sa angajaze si junior, si middle, si seniori, este cel mai propice teren de angajare pt toate categoriile ca nivel profesional.
Chiar şi aşa, IT-ul nu este chiar pentru oricine, spun profesorii. Toţi cei care vin la cursurile private pentru reconversia profesională trec printr-o selecţie.
Carmen Ciulacu, manager scoala privata IT Bucuresti: Testam atentia la detalii, creativitatea, disponibilitatea de a face munci repetitive.
România are nevoie de peste 100 de mii de ingineri. În fiecare lună, firmele caută cel puţin 3000. Cei mai buni, însă, pleacă din ţară cu prima ocazie.
Auzim despre performanţele lor remarcabile la NASA sau în companii renumite din Silicon Valley.