Dispensar nou-nouţ, închis din lipsă de personal, în Dâmboviţa. Oamenii merg la 30 de kilometri să se trateze
Un dispensar nou-nouţ din Dâmboviţa este închis cu lacătul de un an, pentru că nu este niciun medic care să profeseze acolo.
De Redactia Observator la 18.02.2018, 20:45Zeci de mii de euro au fost investiţi degeaba, într-o comună din Dâmboviţă. Un dispensar nou-nouţ este închis cu lacătul de un an, pentru că nu este niciun medic care să profeseze acolo. Clădirea a fost ridicată cu fonduri de la primărie şi de la o organizaţie non-guvernamentală, dar oamenii tot sunt nevoiţi să se trateze în Capitală.
A fost un nou sfârşit de săptămână agitat, în camerele de gardă ale spitalelor de copii din Capitală. Este vârful îmbolnăvirilor sezoniere, iar cabinetele medicilor de familie sunt închise.
Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase: "Să aibă mare grijă că trebuie să existe un timp de aşteptare, că ele sunt pline camerele de gardă şi că rezolvarea se va face numai dacă avem răbdare."
Magda Ciobanu a venit cu cei doi nepoţi, de 5 şi 3 ani, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Ambii sunt răciţi.
Magda Ciobanu, bunica unor copii cu viroză: "Nu e vaccinat. Medicul de familie nu ne-a informat."
Femeia este din satul Vizureşti, judeţul Dâmboviţa. Localitate cu câteva mii de locuitori şi niciun medic. În schimb, oamenii au plătit pentru un dispensar care este închis de un an, din cauza lipsei de personal.
Până la găsirea unei soluţii, clădirea care ar trebui să adăpostească un cabinet de medicină de familie, rămâne închisă. Explicaţiile nu se găsesc nici la primărie, nici la cei doi medici din comuna Ciocăneşti.
În apropierea dispensarului, unde îşi practică meseria unul dintre medici, găsim alţi oameni nemulţumiţi.
Clădirea nu a mai fost renovată de zeci de ani. Medicul nu a fost de găsit, dar reporterii Observator au obţinut un răspuns de la asistentă.
"Trebuie acreditare, un medic n-are voie de două cabinete", spune asistenta.
De aceea nu trece pe la dispensarul închis cu cheia.
Între timp, oamenii continuă să meargă 30 de kilometri pentru a se trata.