Inspirați de Jules Verne, doi fraţi şi-au făcut o fabrică de globuri, la Carei
Nu vă gândiţi la globurile pentru brad, pentru că atunci am fi discutat doar despre o afacere sezonieră. Cei doi produc globuri pământeşti. Globurile pământeşti de la Carei sunt enorme şi sunt pictate cu nişte pigmenţi speciali.
De Redactia Observator la 24.02.2020, 16:44- Globurile sutn enorme şi pictate cu pigmenţi speciali.
- Cei doi fraţi au obţinut brevet pentru tehnica nouă pe care o folosesc.
Nu vă gândiţi la globurile pentru brad, pentru că atunci am fi discutat doar despre o afacere sezonieră. Cei doi produc globuri pământeşti. Globurile pământeşti de la Carei sunt enorme şi sunt pictate cu nişte pigmenţi speciali.
De altfel, fraţii au obţinut brevet pentru tehnica nouă pe care o folosesc la realizarea globurilor lor. Iar dacă vă întrebaţi în cât timp confecţionează un glob-gigant, răspunsul este simplu: trei luni.
Remus şi sora lui, Simona, îşi doreau de mulţi ani un glob pământesc uriaş, care să arate interesant, nu doar de departe, ci şi de aproape. Inspirați de Jules Verne, dar și pentru că pe piață nu au găsit ceea ce își doreau, cei doi s-au gândit la o afacere.
Simona Gall: Bazele le-am pus împreună cu fratele meu, am văzut viitor în acest glob, pentru că e atât educaţional, cât şi pentru cei pasionaţi de călătorii, cum suntem şi noi.
Nu doar mărimea este una impresionantă, ci și calitatea detaliilor, având în vedere că folosesc imagini luate din satelit. La toate astea se adaugă culoarea specială a hărţii.
Remus Gall, antreprenor: Primul glob am vrut sa-l facem sa fie cat mai realist, sa se vada culorile adevarate ale planetei, formele de relief, climatele diferite.
Copiii sunt încântaţi să cerceteze uriaşul glob cu detalii impresionante.
Iniţial, cei doi fraţi se ocupau cu proiectarea de domuri geodezice – clădiri în formă de minge, eficiente energetic. Apoi au reușit să obțină și brevet pentru tehnica nouă de a face globuri pământești.
Simona Gall: Aici totul e o imagine 3D, când te uiţi la un glob îţi vine într-adevăr să călătoreşti. Te uiţi pe diferite destinaţii, vezi distanţele, formele de relief, culorile, deci e cu totul deosebit.
Remus Gall, antreprenor: Absolut totul e manual, totul în România e făcut, culorile sunt pigmenţi naturali, ceea ce e diferit faţă de alte globuri din lume.
La realizarea unui astfel de glob se lucrează aproape trei luni. Iar preţul este unul pe măsură: 5.000 de euro.