Ela Crăciun, ajutorul virtual al părinţilor în materie de îngrijire a copiilor (Video)
Ela Crăciun, jurnalistă şi mamă a doi copii, este ajutorul...virtual al părinţilor în materie de îngrijire a celor mici. Astăzi a sosit în platoul Observator cu sfaturi de preţ pentru ei.
De Redactia Observator la 11.04.2019, 15:43Ela Crăciun, jurnalistă şi mamă a doi copii, este ajutorul...virtual al părinţilor în materie de îngrijire a celor mici. Astăzi a sosit în platoul Observator cu sfaturi de preţ pentru ei.
Jurnalista are unul dintre cele mai citite bloguri de parenting din România, iar pe măsură ce s-a familiarizat cu rolul de mamă, şi-a hrănit şi nevoia pentru un stil de viaţă echilibrat. Recunoaşte că este adepta vechilor metode de creştere a copiilor.
Din propria experienţă, şi-a dat seama care este soluţia unui somn liniştit. Şi pentru cei mici, în primele luni de viaţă, dar şi pentru părinţi, pentru ca ei să nu piardă nopţi în clasicul plânset al bebeluşilor, nici să acumuleze oboseală şi nici să fie mai apoi irascibili în activităţile de zi cu zi.
Ela Crăciun afirmă că nu este deloc greu să ai un copil care doarme toată noaptea. Mai ales că cei mici cresc 60 la sută din somn, şi 40 la sută din mâncare. Motivul este simplu: un bebeluş fericit, este un bebeluş liniştit. Iar fericirea lor vine, aşa cum poate nu ne-am aştepta, dintr-o rutină. O rutină care este dată de un plan bine pus la punct de părinţi.
Adică o delimitare clară între orele de somn, orele de masă ori orele de joacă. Cel mic trebuie să ştie când este timpul pentru odihnă şi când pentru alte activităţi. Concret, dacă bebeluşul se odihneşte bine, la fel o vor face şi părinţii. Un mic ajutor vine din micile accesorii pe care le putem cumpăra pentru un plus de confort- cum ar fi o pătură specială în care copilul care are până în trei luni să adoarmă liniştit- astfel, îi creăm senzaţia că se află în burta mamei şi se va acomoda mai uşor cu noul mediu.
Şi întotdeauna trebuie să avem în minte principiul - ce ţie nu îţi place, altuia nu îi face. Concret, mereu trebuie să ne gândim dacă nouă înşine ne fac plăcere anumite activităţi, pentru ca mai apoi să ne supunem şi copilul la ele.