O elevă din Piteşti, în stare gravă din cauza meningitei
Este panică la liceul din Piteşti, unde o elevă a fost diagnosticată cu meningită. Părinţii nu şi-au mai lăsat copiii să meargă la şcoală de teamă că se pot îmbolnăvi. Chiar dacă orele nu au fost suspendate oficial, profesorii au promis că nu le vor pune absenţe.
De Redactia Observator la 16.05.2019, 21:51Este panică la liceul din Piteşti, unde o elevă a fost diagnosticată cu meningită. Părinţii nu şi-au mai lăsat copiii să meargă la şcoală de teamă că se pot îmbolnăvi. Chiar dacă orele nu au fost suspendate oficial, profesorii au promis că nu le vor pune absenţe. Eleva de 16 ani este în stare extrem de gravă la spital.
Doar 14 elevi din cei 700 care învaţă la Colegiul Zinca Golescu din Piteşti s-au dus joi la ore.
Eleva din Piteşti, confirmată cu meningită
Asta, deşi autorităţile nu au suspendat cursurile oficial. Părinţii au discutat pe grupurile de socializare cu o seară înainte şi au decis să nu îşi mai lase copiii să meargă la şcoală, de teamă să nu se îmbolnăvească.
Maria Brostescu, director liceu: Cred că toată lumea a fost îngrijorată, din punctul meu de vedere, este o reacţie mai mult decât normală şi cred că orice părinte şi-a dus copilul la medic
Clădirea a fost dezinfectată după ce o elevă de 16 ani a fost confirmată cu meningită. Este internată şi acum în comă la Institutul Matei Balş din Bucureşti.
Adriana Stoica, director adjunct DSP Argeş: Din fercire nu este foarte rezistent în mediul extern, însă contactul intim şi direct poate să favorizeze transmiterea şi aşa, de fapt, se transmite meningococul
Medicii le recomandă copiilor să respecte măsurile de igienă, să evite să bea sau să mănânâce din aceleaşi recipiente. Dacă tuşesc sau strănută, să folosească batiste de unică folosinţă.
Dumitru Tudosoiu, inspector adjunct ISJ Argeş: Profesorii care predau la clasă au beneficiat de un tratament, o doză de şoc cu antibiotic care se prescrie de medic şi cei de la DSP au identificat medicamentul, l-au procurat şi l-au transmis în şcoală
Specialiştii dau asigurări că nu este un caz fulminant, precum la Bucureşti
Ministrul Sănătăţii spune, însă, că meningita meningococică depistată la pacienta din Argeş nu este fulminantă aşa cum a fost forma care a răpus-o pe eleva din Bucureşti.
Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: Specialiştii susţin că dacă până acum nu au apărut cazuri noi de îmbolnăvire la contacţii direcţi, nu este pericolul să apară şi alte cazuri transmise de fată, perioada de incubaţie fiind de câteva ore, deci până acum ar fi fost semnalate cazuri de infectare
Ca să depisteze boala la timp, părinţii trebuie să fie foarte atenţi la simptomele copiilor.
Seamănă cu cele ale răcelilor, dar, de cele mai multe ori, apar şi mici erupţii pe piele care pot evolua în câteva ore.
Luna trecută, două eleve, una din Bucureşti şi una din Vaslui, au murit din cauza meningitei.