Elevii de la două şcoli din Bucureşti nu intră la cursuri din cauza izbucnirilor unei profesoare
Elevii a două şcoli din Bucureşti se simt ameninţaţi şi refuză să intre la cursuri de teama unei profesoare cu o reputaţie teribilă. În zece ani de carieră, cadrul didactic a fost filmat în mai multe rânduri în timp ce-şi jigneşte şi îşi ameninţă elevii.
De Redactia Observator la 18.09.2019, 20:41Elevii a două şcoli din Bucureşti se simt ameninţaţi şi refuză să intre la cursuri de teama unei profesoare cu o reputaţie teribilă. În zece ani de carieră, cadrul didactic a fost filmat în mai multe rânduri în timp ce-şi jigneşte şi îşi ameninţă elevii. Profesoara a primit amenzi şi a fost concediată, dar s-a întors de fiecare dată la catedră. În ciuda nenumăratelor abateri, sistemul de învăţământ nu o poate ţine departe de copii.
"Vă dau la toţi 2, de la un capăt la altul! Naţie de mahalagii, de prost crescuţi, cu aere de genii, asta sunteţi", a fost doar unul dintre momentele în care profesoara şi-a jignit şi umilit elevii.
Sunt accesele de furie care au dus, anul trecut, la demiterea Mihaelei Cioc, profesoară de educaţie tehologică. După o scurtă perioadă, femeia a obţinut în acest an şcolar posturi de suplinitor în două şcoli din Capitală.
O mamă spune că, "din păcate, are antecedentele care o urmăresc şi nu am vrea să supunem inutil copiii noştri la un abuz emoţional".
Părinţii spun că nu îşi vor lăsa copiii în clasă cu profesoara. În zece ani de carieră, Mihaela Cioc a avut nenumărate scandaluri. În 2010 a fost sancţionată pentru limbaj obscen în timpul orelor. În 2017, ajungea în faţa Consiliului Naţional Împotriva Discriminării.
"Eu sunt în război cu ţiganii. Cale de împăcare între mine şi ţigani nu există", a fost mesajul compromiţător transmis de profesoară.
De fiecare dată, însă, s-a întors la catedră. Şi de fiecare dată, comportamentul ei a şocat. Anul trecut, elevii de clasa a cincea pe care îi jignise au ajuns să protesteze în curtea şcolii.
O altă mamă spune că "nu vrem să aşteptăm să se întâmple ceva şi vrem să prevenim. De 10 ani am tot citit că se tot întâmplă şi nu se ia nicio măsură, nu s-a rezolvat nimic până acum".
În ciuda îngrijorării părinţilor, autorităţile spun că n-au mijloace legale să o îndepărteze pe profesoară de la catedră.
Maria Manea, purtător de cuvânt Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti: Pot să rămână în sistem cu mediile obţinute la examenele de titularizare. Dreptul la muncă încă nu îi poate fi refuzat nimănui atâta timp cât o instanţă de judecată nu hotăreşte altceva
Şcoala Gimnazială Orizont, din cartierul Drumul Teberei, este unul dintre locurile unde profesoara ar urma să predea. Pentru că îi ştia istoricul, directoarea a cerut măsuri speciale.
Iuliana Matroşenco, directoarea şcolii Orizont: A fost testată şi clinic şi psihologic. Iar la recomandarea psihologului care ne-a făcut medicina muncii, a trebuit să meargă să efectueze şi examenul psihiatric
Mihaela Cioc nu a ajuns astăzi la cursurile pe care ar fi trebuit să le ţină în cele două şcoli din Bucureşti. Nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.
În 2017, o învăţătoare din Brăila a fost condamnată cu suspendare pentru purtare agresivă faţă de elevii de clasa zero. A lipsit o perioadă de la cursuri însă, după ce s-a întors,
a câştigat prin concurs o gradaţie de merit, care a dus automat şi la creşterea salariului.