Elevii unei şcoli din Codlea sunt obligaţi să facă sport într-o sala de clasă
Copiii ar fi putut să aibă o sală modernă, numai că firma care trebuia să se ocupe de lucrări a abandonat şantierul, deşi primise toţi banii. Mai mult, acelaşi lucru l-a făcut şi în cazul altei şcoli din oraş.
De Redactia Observator la 25.02.2019, 17:53Copiii ar fi putut să aibă o sală modernă, numai că firma care trebuia să se ocupe de lucrări a abandonat şantierul, deşi primise toţi banii. Mai mult, acelaşi lucru l-a făcut şi în cazul altei şcoli din oraş.
Mihai Câmpeanu, viceprimar: O parte din lucrări s-au deteriorat şi trebuie făcute din nou. Iar toate aceste costuri suplimentare se vor imputa din procese celui executant.
Lucrările au început în anul 2016. Doi ani mai târziu, muncitorii au abandonat totul, fără nicio explicaţie. Deşi primiseră toţi banii.
Mihai Câmpeanu, viceprimar: Pentru lucrare s-au alocat 900 de mii de lei dintr-un total de 1 milion 400 de mii de lei.
Claudia Bradu, arhitect şef primărie: Ceva s-a întâmplat cu firma, a fost o rupere, au plecat muncitorii, directorul firmei a spus că nu se mai descurcă financiar.
Până când vor avea un loc al lor unde să fac mişcare, cei 500 de elevi fac sport într-o sală de clasă. Şi se schimbă într-un vestiar improvizat.
Cora Rusuleţ, director Şcoala Gimanzială nr 2: Este strâmt, nu corespunde, nu are mobilier în acest moment, dar încercăm să asigurăm condiţiile minime pentru desfăşurarea unei ore.
Horia Ionuţ, profesor de sport: Mi-aş fi dorit să lucrez şi eu într-o sală normală de sport, fiind şi primul an al meu în învăţământ. Dar trebuie să ne rezumăm la ce avem, iar copiii să înţeleagă că mai mult nu se poate, deocamdată.
Cu toate acestea, elevii fac performanţe.
Cora Rusuleţ, director Şcoala Gimanzială nr 2: Există materiale care asigură activităţi sportive, iar profesorii se implică pentru ca şi elevii şcolii să participe la diverse concursuri. Dovadă stau cupele şi diplomele pe care le-au obţinut elevii şcoli noastre.
Părinţii sunt revoltaţi şi spun că aceleaşi condiţii au prins şi ei când erau elevi.
Directorul şcolii speră ca lucrările să fie reluate în acest an. O lucrare trasă la indigo a fost realizată şi la Şcoala Gimnazială 3. Tot aceeaşi firmă a lăsat lucrările neterminate încasând 900.000 de lei.