Cheile Sohodolului, destinaţia perfectă pentru amatorii de escaladă şi drumeţii
Amatorii de escaladă ori cei care îşi doresc, pur şi simplu, o drumeţie într-un tablou superb pot alege ca destinaţie Cheile Sohodolului, din judeţul Gorj.
De Redactia Observator la 08.06.2020, 17:13- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
- La 20 de kilometri de Târgu Jiu, se deschid Cheile Sohodolului.
- O rezervaţie naturală ce se întinde pe mai bine de 300 de hectare.
Stâncile abrupte, şoseaua care şerpuieşte printre munţi şi monumentele spectaculoase create doar de vânt şi apă compun un peisaj demn de o carte poştală.
La 20 de kilometri de Târgu Jiu, se deschid Cheile Sohodolului. O rezervaţie naturală ce se întinde pe mai bine de 300 de hectare. Frumuseţea cheilor, susurul râului şi aerul curat au atras turiştii ca un magnet în acest weekend.
Georgiana este în clasa a XII a. A ales munţii pentru o şedinţă foto. Nu i-au lipsit roba de absolvire şi toca.
Georgiana: Am venit să facem poze pentru că nu am putut să facem absolvirea şi m-am gândit să fac poze, să am amintire. Ies foarte frumos aici.
Cheile Sohodolului se întind pe zece kilometri şi dincolo de peisajele impresionante, de stâncile uriaşe sunt legate multe legende. Nu degeaba Florin Piersic a filmat acolo câteva scene din celebrul film Trandafirul galben.
La 700 de metri altitudine îndrăgostiţii au un loc aparte: "inelul de piatră". Iar pentru cuplurile care împărtăşesc nu doar dragostea ci şi pasiunea pentru escaladă "Nările" - două galerii de piatră străbătute de apele reci ale Sohodolului - oferă o experienţă de neuitat.
Peste 100 de trasee de alpinism şi escaladă sunt pregătite pe feţele stâncilor.
Claudiu Mitache – salvamontist: Este bine să-şi verifice echipamentul şi să nu se aventureze în trasee prea grele. Avem foarte multe trasee de alpinism şi escaladă. Turiştii o să înceapă să vină. Traseele sunt pregătite
Darius Bistriceanu – salvamontist: Se pot parcurge pe jos cheile, se poate merge până la un observator, se poate observa un monument natural: inelul doamnei.
În inima muntelui turiştii au posibilitatea să înopteze în căsuţe tradiţionale.
Claudiu Breben – administrator complex turistic: Aşteptăm turiştii cu şase căbănuţe, 100% din lemn sunt. Îi aşteptăm cu drag să vină să se relaxeze într-un loc plăcut, liniştit, fără agitaţie.
O noapte de cazare aici costă doar o sută de lei.