Există şi "fructe" interzise în post. Fructele de mare
Românii reinventează postul. Iar în această perioadă, în care creştinii au multe dezlegări la peşte, fructele de mare par cea mai bună alternativă. Cu puţine grăsimi şi bogate în substanţe nutritive, caracatiţele, creveţii şi racii înlocuiesc păstrăvul sau macroul. Biserica încurajează consumul de fructe de mare atunci când calendarul permite
De Redactia Observator la 29.11.2015, 19:41Românii reinventează postul. Iar în această perioadă, în care creştinii au multe dezlegări la peşte, fructele de mare par cea mai bună alternativă. Cu puţine grăsimi şi bogate în substanţe nutritive, caracatiţele, creveţii şi racii înlocuiesc păstrăvul sau macroul. Biserica încurajează consumul de fructe de mare atunci când calendarul permite
Pentru a trece mai uşor de post, bucătarii recomandă tot ce înseamnă preparate din peşte şi fructe de mare. De la caracatiţă şi creveţi la icre şi zacuscă de peşte. Şi oferă cele mai uşoare şi rapide reţete.
Până pe 20 decembrie, ortodocşii care postesc au în fiecare weekend dezlegare inclusiv la fructe de mare. Dar după o perioadă de post, nu sunt bune nici excesele. 150 de grame de fructe de mare la o masă este cantitatea ideală.
Fructele de mare decongelate trebuie gătite în maximum cinci ore. Altfel, e risc de toxiinfecţie alimentară.