Gurmanzii și-au potolit poftele cu mâncăruri de vară, la Festivalul Cartofului de la Miercurea Ciuc
Cea mai simplă mâncare e de multe ori şi cea mai bună. O demonstrează bucătarii care au făcut dintr-un banal cartof festival. Zeci de echipe de amatori, de la profesori şi medici, până la bancheri, sportivi sau politicieni, au participat la competiţia culinară din Miercurea Ciuc.
De Redactia Observator la 06.08.2017, 02:31- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Cea mai simplă mâncare e de multe ori şi cea mai bună. O demonstrează bucătarii care au făcut dintr-un banal cartof festival. Zeci de echipe de amatori, de la profesori şi medici, până la bancheri, sportivi sau politicieni, au participat la competiţia culinară din Miercurea Ciuc.
"Tocana de cartofi care se pregăţeşte se numeşte mâncarea şoferului. Carnetul de conducere este cartoful. Să vedeţi ce bine conduce în farfurie când va fi gata", spune un concurent.
Bucătarul şi colegii lui de echipă sunt şoferi profesionişti. Aşa că s-au gândit să intre în concurs cu o mâncare specială.
"Se poate pregăti şi în parc şi în parcare. Cum poate şoferul, după posibilităţi", spune bucătarul.
Într-un alt colţ al parcului, IT-iştii prepară şi ei specialitatea lor.
"Astăzi am pregătit o tocăniţă C ++. C de la cartof, ++ vine de la diversele ingrediente pe care le-am adăugat în ceaun", explică It-iştii.
Şi medicii din oraş şi-au făcut echipă. Vor să vadă cât şi ce mănâncă oamenii. Că doar ţin la sănătatea lor.
Peste 50 de echipe s-au înscris în concurs.
Un bărbat a venit cu un tuci vechi de zeci de ani în care a gătit. Ca să iasă cea mai bună mâncare, spune el.
Şi ca mâncarea să alunece mai bine, organizatorii s-au gândit la toate. Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă şi-au întâmpinat oaspeţii cu afinată servită direct dintr-un perfuzor.