Festivalul tuicii de la Cosesti
Cele mai multe grade au fost, weekendul acesta, intr-o comuna din Arges. Acolo s-au adunat zeci de producatori de palinca, tuica sau rachiu
De Redactia Observator la 10.06.2013, 08:34“Tuica e foarte buna. La Cosesti, e intotdeauna tuica dulce, tare si gustoasa, parfumata”, au spus oamenii. E normal sa fie asa, doar fructele sunt naturale, iar retetele, originale, se lauda producatorii. Iar dupa cateva pahare nici cei mai experimentati degustatori nu-i pot contrazice.
Nea Gicuta ii cunoaste pe cei mai multi producatori, asa ca ar putea gusta din toate sortimentele fara sa plateasca. Dar nici macar el nu poate duce atatea grade. “E tare si pentru mine, daca beau la fiecare prieten”, a afirmat barbatul.
Ca nea Gicuta au fost mii de argeseni care au facut carare intre tarabele incarcate cu tarie.
Producatorii stiu cel mai bine cum trebuie degustata licoarea cu multe grade. Dar de pastrat, cel mai bine se pastreaza in butoaie de lemn. Si tot in butoaie se vinde cel mai bine.