Fetiță uitată în spital de familie, lecție emoţionantă de solidaritate umană
O fetiţă din Arad oferă cea mai emoţionantă lecţie de solidaritate umană. Uitată în spitale de aproape o jumătate de an de familia ei, după ce a supravieţuit miraculos incendiului care i-a ars casa, copila a câştigat inimă, după inimă.
De Redactia Observator la 20.11.2019, 11:17- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
O fetiţă din Arad oferă cea mai emoţionantă lecţie de solidaritate umană. Uitată în spitale de aproape o jumătate de an de familia ei, după ce a supravieţuit miraculos incendiului care i-a ars casa, copila a câştigat inimă, după inimă. Patul ei de spital e plin de jucării şi de cadouri. Au fost oameni care au vrut chiar să o ia acasă şi să-i ofere o familie. După ce cazul a devenit public, Protecţia Copilului i-a găsit şi un asistent maternal care să o îngrijească.
O fetiţă de trei ani e cel mai vizitat pacient al Spitalului Judeţean din Arad. Copila a fost salvată de două ori.
În luna iunie, a fost scoasă în viaţă din flăcările care i-au distrus casa, apoi a supravieţuit miraculos, deşi a ajuns la un spital din Capitală cu arsuri pe 60% din corp. Dorinţa ei de a trăi a fost mai mare decât şansele pe care i le-au dat medicii.
Simina Roz, purtător de cuvânt la Spitalul Judeţean Arad: A avut o evoluţie favorabilă şi s-a reintors la Arad. De mai bine de 3 săptămâni, fata ar fi putut fi externată pentru că se afla în afara oricărui pericol.
De câteva luni, fetiţa duce dorul mamei şi a celor patru fraţi pe care îi are. Cum familia ei n-o poate trata acasă, spitalul i-a devenit cămin.
Aici, alţi părinţi o îngrijesc ca pe propriul copil. Impresionaţi de povestea ei, mulţi i-au adus haine şi jucării. Unii au vrut chiar să o ia acasă şi să-i ofere o familie.
Cum mama şi tatăl fetiţei nu sunt decăzuţi din drepturile părinteşti, dar nici nu-i pot oferi condiţii de trai care să nu-i agraveze starea de sănătate, singura soluţie e găsirea unui asistent maternal.
Erika Stark, director general DGASPC Arad: Suntem in asentimentul acestor doamne care doresc sa ajute copilul, dar avem rugamintea sa inteleaga ca si noi trebuie sa avem grija ca acest copil sa ajunga in siguranta intr-o familie care sa fie apta sa aiba grija de copil.
Între timp, familia a fost găsită, iar fetiţa va fi externată în curând. Solidaritatea din jurul ei poate fi un exemplu salvator. Sunt peste o mie de copii uitaţi de familii, în fiecare an, pe un pat de spital din România. În cele mai multe cazuri, lipsa afecţiunii le agravează starea de sănătate.