Firma de catering care trimitea mâncare expirată la patul bolnavilor, va distribui în continuare alimente Spitalului Judeţean Constanţa!
Firma de catering care trimitea mâncare expirată la patul bolnavilor a fost doar amendată. Contractul cu spitalele din Constanţa expiră la sfârşitul anului, aşa că... rămâne în vigoare pentru cele câteva luni câte mai sunt. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au găsit în bucătăria firmei făină expirată, biscuiţi vechi de anul trecut şi carne de pui cu termen de valabilitate depăşit de două săptămâni. Toate, "rătăcite" în magazia firmei, după cum spune patronul.
De Redactia Observator la 31.08.2017, 20:01Firma de catering care trimitea mâncare expirată la patul bolnavilor a fost doar amendată. Contractul cu spitalele din Constanţa expiră la sfârşitul anului, aşa că... rămâne în vigoare pentru cele câteva luni câte mai sunt. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au găsit în bucătăria firmei făină expirată, biscuiţi vechi de anul trecut şi carne de pui cu termen de valabilitate depăşit de două săptămâni. Toate, "rătăcite" în magazia firmei, după cum spune patronul.
Sunt produse din depozitul firmei de catering care aduce mâncarea la patul bolnavilor din Constanţa. Un control neanunţat al inspectorilor de la protecţia consumatorilor a oprit produsele în drumul lor spre farfuriile pacienţilor.
"Probabil din neglijenta, in continuare alimentele au fost servite, noi am gasit in raportari meniuri servite chiar cu o zi inainte", a declarat Horia Constantinescu, şef OPC Constanţa.
"Vă dati seama ca la un rulaj atat de mare, ne-a scapat", este explicaţia lui Petre Preda, proprietrul firmei de catering.
S-au rătăcit, spune patronul firmei de catering, printre tonele de produse care au ajuns în depozitele firmei. Patronul firmei a fost amendat cu 15 mii de lei.
"Nu se gandesc la sanatatea oamenilor. Cu atat mai grav la spital, unde trebuie sa te vindeci, pleci cu altceva", spune, revoltată, o femeie.
Numele aceleiaşi firme a mai apărut în urmă cu patru ani într-un scandal, când pacienta unui spital a descoperit un vierme în farfurie.
"Presupun ca a fost un act de sabotaj, o incercare de a discredita", adaugă patronul firmei de catering.
Firma de catering pe care o conduce are contracte cu trei spitale din Constanţa. Azi, conducerea celui mai mare spital din judeţ a decis să înăsprească controlul în bucătăria celor care prepară hrană pentru bolnavi.
"Modificarile de mediu care intervin se vor face numai cu aprobarea directorului de ingrijiri. Incercăm sa ridicam gradul de control", Cătălin Grasa, managerul Spitalului Judeţean Constanţa.
Atât directorul spitalului judeţean, cât şi patronul firmei verificate susţin, însă, că niciun produs expirat nu a fost folosit în bucătărie. Deşi, în meniul pregătit pentru bolnavi, chiar ziua controlului, se regăseşte şi carnea de pui.
"Pentru noi e un semnal de alarma, pe care l-am luat nu in serios, ci foarte serios", mai spune managerul spitalului din Constanţa.
Contractul spitalului cu firma de catering expiră la sfârşitul anului, aşa că patronul amendat va răspunde în continuare de hrana bolnavilor.